30 Οκτ 2010

Επίκαιρη Ερώτηση για τις τριτοκοσμικές συνθήκες φοίτησης στο 1ο ΕΠΑΛ Κορίνθου






Προς την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Εικόνες ντροπής για το εκπαιδευτικό μας σύστημα αντικρίζει όποιος επισκεφθεί το 1ο ΕΠΑΛ Κορίνθου που στεγάζεται σε ακατάλληλο νοικιασμένο κτίριο, με χαρακτηριστικά δόμησης πολυκατοικίας, πολεοδομικές παραβάσεις. Με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας και μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών καλούνται να φοιτήσουν καθημερινά 85 μαθητές και μαθήτριες. Οι μαθητές έχουν αναγκαστεί εδώ και πολλούς μήνες να προχωρήσουν σε κατάληψη του κτιρίου διεκδικώντας έναν αξιοπρεπή χώρο για την εκπαίδευσή τους.
Μοναδικό αίτημα της σχολικής κοινότητας είναι να φύγει το 1ο ΕΠΑΛ από αυτό το απαράδεκτο κτίριο.
Μετά τις κινητοποιήσεις παιδιών και γονιών του σχολείου, την επίσκεψη πολιτικής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ και τις ερωτήσεις στη Βουλή, είχαν δοθεί οι διαβεβαιώσεις ότι μέχρι την 1η του Απρίλη τα παιδιά θα πήγαιναν σε καινούργιο σχολείο. Βρέθηκε ιδιώτης που προσέφερε το κατάλληλο κτήριο,που στο παρελθόν έχει ξαναλειτουργήσει ως ιδιωτικό σχολείο και συμφωνήθηκε το μίσθωμα, ενώ έμενε μόνο να πάει να το ελέγξει η αρμόδια επιτροπή.
Αντί, όμως, να δοθεί άμεσα λύση στο κτιριακό πρόβλημα και μεσοπρόθεσμα να βρεθεί δημόσιο κτήριο που να ανταποκρίνεται μονιμα στις ανάγκες του 1ου ΕΠΑΛ, η Επιτροπή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έκρινε την πρόταση των γονέων για νέο κτίριο στην περιοχή του Αη Γιώργη ως ακατάλληλη θέτοντας υπερβολικά κριτήρια και παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι το παρόν κτίριο είναι πολύ χειρότερο.
Επειδή το Υπουργείο κωφεύει στις αγωνιώδεις εκκλήσεις μαθητών και γονέων του 1ου ΕΠΑΛ Κορίνθου
Επειδή τα κριτήρια που τέθηκαν για την μετεγκατάσταση δεν δικαιολογούν την εμμονή της Πολιτείας στο παρόν κτίριο
Ερωτάται η Κα Υπουργός:

1. Γιατί τόσα χρόνια, αντί να έχουν δρομολογηθεί λύσεις, η Πολιτεία εμπαίζει τους μαθητές και τους γονείς τους;

2. Ποιο είναι το ύψος του ενοικίου που πληρώνει η Πολιτεία για αυτό το απαράδεκτο κτίριο και ποιόν εξυπηρετούν οι κωλυσιεργίες του Υπουργείου;
Ο ερωτών βουλευτής

Βασίλης Μουλόπουλος