10 Μαΐ 2021

Μετέτρεψαν σε εμβολιαστικό κέντρο τον πύργο του κόμη Δράκουλα...


Στη Ρουμανία αποφάσισαν να προχωρήσουν ένα βήμα πιο μπροστά την καμπάνια του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού επιστρατεύοντας τον πύργο του κόμη Δράκουλα.

Στην προσπάθεια λοιπόν να προσελκύσουν τουρίστες, τώρα που ανοίγει σταδιακά ο τουρισμός, αλλά και να πείσουν τους πολίτες της χώρας...

να κάνουν το... εμβόλιο κατά της covid-19, αποφάσισαν να μετατρέψουν τον πύργο του κόμη δράκουλα στην Τρανσυλβανία σε εμβολιαστικό κέντρο!

Μάλιστα και οι νοσηλεύτριες που έχουν αναλάβει τους εμβολιασμούς, στις ειδικές στολές που φορούν, έχουν έναν σήμα με τα χαρακτηριστικά δόντια των βρικολάκων.

Σύμφωνα με το BBC ήδη εκατοντάδες Ρουμάνοι αλλά και ξένοι συγκεντρώθηκαν στο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να συνδυάσουν το εμβόλιο της Pfizer με δωρεάν ξενάγηση στο κάστρο και στην αίθουσα των βασανιστηρίων.




Εμβολιασμός, πιστοποιητικό και ξενάγηση στα δωμάτια του κόμη Δράκουλα

Οσοι λοιπόν επισκέπτονται τον διάσιμο πύργο του κόμη Δράκουλα, αφού εμβολιαστούν, παραλαμβάνουν το πιστοποιητικό τους και μαζί με αυτό αποκτούν άδεια για δωρεάν ξενάγηση σε όλο το κάστρο, προκειμένου να δουν που κατοικούσε το ιστορικό πρόσωπο Βλαντ Γ΄ Τσέπες, πρίγκιπα της Βλαχίας, ο οποίος έζησε κατά τη διάρκεια του 15ου αιώνα, αν και όπως είναι λιγότερο γνωστό, έζησε ελάχιστα στον συγκεκριμένο πύργο στην επαρχία Bran.

«Η καμπάνια στοχεύει κυρίως στους τουρίστες αλλά και στον τοπικό πληθυσμό και τους υπαλλήλους», είπε ο διευθυντής του μάρκετινγκ Alexandru Priscu.

Για να προωθήσουν ακόμη περισσότερο την εκστρατεία του εμβολισμού, οι Ρουμάνοι έχουν διοργανώσει και ένα 24ωρο «μαραθώνιο» εμβολιασμού στην εθνική βιβλιοθήκη στο Βουκουρέστι. Μέχρι στιγμής 3.6 εκατομμύρια Ρουμάνοι, από ένα πληθυσμό 19 εκατομμυρίων έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, ποσοστό που θεωρείται χαμηλό, για αυτό και οι τουριστικές και άλλες ατραξιόν...

 

iefimerida.gr