10 Μαΐ 2021

Η προχειρότητα του Τουριστικού Οδηγού της Περιφέρειας και η αφωνία των αιρετών - Tης Τζένης Σουκαρά


 Επίσημη απάντηση για τα όσα έχουν επισημανθεί τοσο από έγκριτους δημοσιογράφους της Πελοποννήσου όσο και από την γραπτή δήλωση της πρώην θεματικής αντιπεριφερειαρχη Ντίνας Νικολάκου για το τουριστικό site της..

Περιφέρειας, δεν έχουν δοθεί ακόμα. 

Εντύπωση προκαλεί πως δεν έχει διατυπωθεί τίποτα απολύτως από τους δημάρχους της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα από τους δημάρχους εμβληματικών περιοχών για το τουριστικό προφιλ της Περιφέρειας.

Υποτίθεται πως αυτός ο "Εκσυγχρονισμένος οδηγός" θα αποτελούσε ένα εργαλείο προβολής της Περιφέρειάς μας μέσα στο τουριστικό παγκόσμιο γίγνεσθαι. Αυτός όμως ο οδηγός... δεν αναγνωρίζεται ούτε από τον τελευταίο κάτοικο ψαροχωρίου!

Ουδείς μπήκε στο κόπο να αναρωτηθεί γιατί απουσιάζει η περιοχή του έναντι κάποιων άλλων, και κυρίως δεν δημιουργήθηκε σε κανέναν η απορία να διατυπώσει μια ερώτηση παραμονές της επίσημης έναρξης της τουριστικής περιόδου, μετά από ένα διάστημα ζοφερό,  τι συνέβη, ποια η προεργασία και πώς εξαφανίστηκαν 2 ολόκληρες περιφερειακές Ενότητες αυτές της Αρκαδίας και της Κορινθίας από τον Τουριστικό χάρτη της Πελοποννήσου. 

Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα της ενότητα «Τρεις σούπερ καλοκαιρινοί προορισμοί στην Πελοπόννησο» που  τρεις σούπερ καλοκαιρινοί προορισμοί σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναφέρονται η Ερμιόνη στην Αργολίδα, η Καλαμάτα στη Μεσσηνία και το Λιμένι στη Λακωνία! 

Έχουν αποκλειστεί πλήρως οι Περιφερειακές Ενότητες της Αρκαδίας και Κορινθίας ενώ δεν αναφέρονται κορυφαίοι παραθαλάσσιοι Καλοκαιρινοί προορισμοί της Πελοποννήσου, οι οποίοι ανήκουν στους «top» καλοκαιρινούς προορισμούς, όχι μόνο σε Ελληνικό αλλά και σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο.

Για την Κορινθία τι συνέβη και βγήκαν  εκτός το Λουτράκι, το Ξυλόκαστρο ,περιοχές οι οποίες αποτελούν διαχρονικά  προορισμοί διακοπών. 

Σε ποιον να το ομολογήσεις πως ο Τουριστικός οδηγός δεν έχει την Κόρινθο και ειδικώς την Αρχαία Κόρινθο - πόλη σύμβολο - παγκοσμίως γνωστή και προφανώς άγνωστη για τον συντάκτη του site

Και εάν όλα τα παραπάνω αποτελούν μια πονεμένη ιστορία, στο ερώτημα τι παράγει η Πελοπόννησος η ιστορία από πονεμένη γίνεται άκρως δακρύβρεχτη.Η  Πελοπόννησος παράγει ρόδια Ερμιόνης, πορτοκάλια Αργολίδας, ελαιόλαδο Λυγουριού, αργείτικα πεπόνια και βερύκοκα. 

Μια έρευνα ανά Περιφερειακή Ενότητα θα αρκούσε για να παραδοθούν στους συντάκτες της σελίδας και τα αξιοθέατα των περιοχών, και οι παραλίες τους αλλά και τα προιόντα .Στα 2021 χρόνια πώς μπορείς να ερμηνεύσεις αυτή την προχειρότητα; Αλλά και την αφωνία των αιρετών;

Ο περιφερειάρχης σχολίασε διακριτικά πως θα γίνουν κάποιες διορθώσεις, επιδιώκοντας το θέμα να περάσει στα ψιλά. Αλλά μέσα από αυτή την προχειρότητα που συνεπάγεται με το κόστος των ανθρώπων που ζουν και υπάρχουν από υον  Τουρισμό,δημιουργείται εύλογα το συμπέρασμα: 

 Η κριτική και η διαμαρτυρία  για ένα θέμα το οποίο πλήττει τον τόπο σου, είναι υποχρέωση ενός δημάρχου,και   δεν αποτελεί "επίθεση" στον Περιφερειάρχη ούτε και ταύτιση με τις απόψεις του Π. Τατούλη.

Σε αυτόν το ιδιότυπο εγκλωβισμό έχει εισέλθει όλη η  αυτοδιοικηση στην Πελοπόννησο και ...κακό του κεφαλιού της!!

Δυστυχώς όμως και του δικού μας κεφαλιού!Τών πολιτών!