21 Οκτ 2020

Σε φάση κορωνοϊού!- Της Τζένης Σουκαρά

 


Άντε να φθινοπωριάσει να μαζευτούμε!Αρκετά χαλαρώσαμε και φθάσαμε τον κορωνοϊό σε φάση παροξυσμού.Μας είδε ο κορωνοϊός και φοβήθηκε!Τρέχει ο Τσιόδρας,καλπάζει ο Χαρδαλιάς, τίποτα πατριώτη, ο καιρός...

θα μας υποδείξει τι να κάνουμε. Αυτός και ο Καλλιάνος, αν εστιάσει καλά!

Κάλτσες, παντόφλα και άντε να έρθουν και τα κασκώλ να μπουν πάνω από τη μάσκα να μην αναγνωρίζεσαι, να μην σε καταλάβει κρούσμα και σε κυνηγάει στις οδούς.Να μην πεις καλημέρα! Και αν βαλεις τα γυαλιά μαζί να μην σε καταλαβαίνει ούτε το παιδί σου!

Τι να πω;

111 ημέρες μετράω από την Σαντορίνη και το ηλιοβασίλεμα του Κυριάκου, 100 από τους λυράρηδες στο ΕΛ Βενιζέλος και τώρα αναμένω νέα έκρηξη κρουσμάτων, ακούω  τον Μαγιορκίνη που του έρχεται να κλάψει καθώς τα διηγείται αλλά επιδεικνύει ηρωισμό!

Ακόμα σκέφτεται ο Κυριάκος να μας κλείσει μέσα. Εγώ θα τον συμβούλευα να μας κλείσει αυτες τις 2 εβδομάδες να μην βλέπουμε ούτε φίλο,ούτε αδελφό, να μην βλέπουμε το τουρκικό πλοίο να κάνει χρέη φερυ μποτ, να μην αντιδράσουμε για την Χάγη, και να βγουμε με μεγάλο χειροκρότημα προς όλους τους σωτήρες του έθνους που μας προσέχουν και προστρέχουν σε κάθετι έκτακτο. Η καραντίνα μέχρι τα μπαλκόνια θα μας βγάλει, πού καιρός για πορείες και διαδηλώσεις.Την ώρα που ζορίζεται ο ασθενής του βγάζεις Τσιορδα και μαλακώνει..Παντόφλες και πιτζάμα  κουβέρτα και ραντεβού την άνοιξη!

Να φθινοπωριάσει , να μαζευτούμε να τελειώνουμε. Όλοι εβολιασμένοι θωρακισμένοι από τη γρίππη, να μαντρωθούμε.. ίσα να μας περάσει εκείνο το μποέμικο του καλοκαιριού..Να μιλήσουμε με τον ψυχαναλυτή μας, να βρούμε τον καλό πηθείνιο εαυτό μας.

Να βγεις μετά ανάλαφρος και ιδρυματοποιημένος, να τα βλέπεις όλα αυτονοητα..Να βγεις την ώρα που τελειώσει η πλατεία Περιβολάκια που θα λέγεται πλέον αλλιώς,και στερεωθεί το μνημείο ,να μην ξέρεις πού βρίσκεσαι..Να νιώθεις τουρίστας στην πόλη σου. Η επιστροφή του ομογενή.

Τι με κοιτάς με την μάσκα περικεφαλαία; Καλά τα λέω και κλείσε ραντεβού και βάψιμο ρίζα στο μαλλί γιατί αν μας βρει έξω η 28η Οκτωβρίου βλέπω να κάνουμε παρέλαση - αυτοκινητοπομπή,να δημιουργηθεί κομφούζιο, να κορωνιαστεί  και το αυτοκίνητο και μετά να μην  μπορεί να μπει κανείς μέσα. Κάτι τέτοιο φοβούνται στα Γιαννιτσά λέει και θα κάνουν παρέλαση μόνοι τους. .χωρίς αυτοκίνητα. Τόσο παράτολμοι!

Εν τω μεταξύ τα κρούσματα πάνε κι έρχονται και σου λένε οι ειδικοί πως είμαστε καλύτερα πάντως από την Γαλλία, από την Γερμανία κτλ. Πως να συγκριθούμε αγαπητέ,αφού τώρα ξεκινήσαμε να κάνουμε κάποια τέστ και μας έρχεται λυποθυμία από τα αποτελέσματα..Άσε η κούραση..αλλά αυτό το παραβλέπω.

Πολίτης πήρε τηλέφωνο τον ΕΟΔΥ για να καταγγείλει ζευγάρι που γέμισε την πόλη με κορωνοϊό.Μόλις έπιασε γραμμή του είπαν να απευθυνθεί στην αστυνομία. Όταν πηρε την αστυνομία του είπαν 'Και τι να κάνουμε εμείς;Είναι θέμα ατομικής ευθύνης'.Τότε αγαπητό όργανο κυνήγησε την ατομική ευθύνη,πιάστην από το μαλλί και φέρτην πέντε σβούρες.Αλλιως πώς; 

Να δεις που θα ξαναβγει ο πρωθυπουργός σε διάγγελμα να μας πει πώς να φοράμε το κασκώλ πάνω από την μάσκα. Ή έστω πώς να φορέσουμε την νέα μάσκα κασκώλ - φουλάρι!

Ανατριχίλα αυτό το φθινόπωρο. Ακόμα αναζητώ εκείνον που μας έκανε ποδαρικό την πρωτοχρονιά!Αλλά είναι δικό μου πρόβλημα

Για την ώρα κρατείστε τις αποστάσεις σας με αξιοπρέπεια από τον συνάθρωπό σας.. Κρατείστε τις αποστάσεις σας όμως ακόμα και με κατινιά σε οτιδήποτε τοξικό καλύπτει τον ορίζοντά και την ατμόσφαιρά σας.