21 Οκτ 2020

Δήμος Βέλου Βόχας: Η χρονιά των έργων! -12 εκατ.ευρώ σε έργα που ολοκληρώθηκαν, υλοποιούνται και δημοπρατούνται!


Χρονιά άκρως σημαντική χαρακτηρίζεται το 2020 για τον δήμο Βέλου Βόχας, αφού μετά από προσπάθειες ετών του δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου φαίνεται πως πλέον ξεκλείδωσαν τα έργα που  θα καθορίσουν το αναπτυξιακό του υπόβαθρο και θα αλλάξουν όλη την μορφή και αισθητική του.  Δεν είναι τυχαίο πως αυτό το διάστημα πολίτες και δημοσιογράφοι παρατηρούμε πως όλος..

δήμος έχει μετατραπεί σε ένα εργοτάξιο, σε ρυθμούς καθημερινούς

Το τι συμβαίνει αυτή την στιγμή στον δήμο Βέλου Βόχας διαπιστώνεται  ακόμα και στα ποσά των χρηματοδοτήσεων. 

Ο δήμος έχει εξασφαλίσει, δαπανήσει και απορροφήσει σε έργα  που ολοκληρώθηκαν, όλη αυτή   την χρονιά, σε έργα που γίνονται αυτό το διάστημα  και για εκείνα τα έργα που "έχουν κλειδώσει" και είναι έτοιμα για δημοπράτηση,12 εκατομύρια ευρώ.

Η ικανοποίηση αυτό το καιρό στο δημαρχείο είναι διάχυτη και αυτό φαίνεται από τις ανεβασμένες ταχύτητες των υπηρεσιών, ωστε να υλοποιηθεί το σχέδιο του δημάρχου  Αννίβα Παπακυριάκου.

Αυτό το διάστημα οι πολίτες βιώνουν την μεγάλη μετάβαση μέσω των έργων που έχουν να κάνουν με τα πάντα. 

Οι Οδοποιίες και πεζοδρομήσεις που έλαβαν χώρα σε όλο το δήμο στοίχισαν ένα εκατ. ευρώ.





1.800.00 ευρώ δόθηκε στις  δημοτικές οδοποιίες, 600 .000 ευρώ στα αντιπλημμυρικα έργα και στις αγροτικές οδοποιιες που έλαβε ο δήμος ως αποζημίωση από τις ζημιές που υπέστη στην κακοκαιρία Ζορμπάς.

1.450.000 ευρώ δίνονται στον δήμο Βέλου Βόχας για έργα υποδομής από το πρόγραμμα Φιλόδημος 2

Όπως παρατηρείτε και απο τον πίνακα απο το ΕΣΠΑ και από το ΥΜΕΠΕΡΑ στον δήμο Βέλου Βόχας  για την δημιουργία πράσινου σημείου δόθηκαν 440.000 ευρώ

Το μεγάλο έργο του φωτισμού  ξεκινά αυτές τις ημέρες γίνεται με χρήματα του δήμου 1.910.000 ευρώ 

Από το Πρασινο ταμειο ο δήμος έλαβε 175.000 ευρώ , ο δήμος προσεθεσε και ακόμα  60.000 ευρώ  για αγορές καδων

Ο δήμος προχώρησε αποφασιστικά στο θέμα της καθαριότητας και εξαιρερικά προχωρημένα κάνοντας προμηθειες  με τους καδους διαβαθμισμέμης συμπίεσης.

Στο τεχνικο πρόγραμμα του δήμου που αφορά γήπεδα, σχολικα κτιρια, παιδικες χαρες που ολοκληρώθηκαν σε όλο τον δήμο στοίχησαν  260.000 ευρώ 

Για τις πλατειες Βραχατίου και  Βοχαικου, οδοποιιες, φαναρια και  γηπεδα υπάρχουν  470.000 ευρώ

Από την γγ γραμματεία αθλητισμού ο δήμος έλαβε 100.000ευρώ

700.000 ευρώ εχουν δουλευθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, αντιπλημμυρικα,αντιδιαβρωτικα έργα και  καθαρισμοί ρεμάτων.

Υπογραφεται σύντομα ο δρόμος Π.Ε.Ο.  ΔΙΟΔΙΑ - ΧΑΛΚΙ -ΝΕΜΕΑ 1,300,000 ΕΥΡΏ

Πρόσφατη χρηματοδότηση επίσης ,τα 330.000 ευρώ για το γήπεδο του Ζευγολατιού

Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα παραπάνω έγιναν μετά απο πολύ προσωπική προσπάθεια και δουλειά του δημάρχου, των συνεργατών του και των υπηρεσιών του δήμου. 

Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα διεκδικούνται..


Είναι βασικό να κατανοήσει κανείς πως τα παραπάνω έργα είναι έργα υποδομής, και έργα που συντελούν στην βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά. 

Από το ρεπορτάζ μας γνωρίζουμε πως έρχονται έργα που έχουν προταθεί από το δήμο για να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και περιμένουν έγκριση.

Αλλά εμείς σήμερα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε αυτά τα έργα που είδαν , βλέπουν, και πολύ σύντομα θα δούν όλοι οι δημότες της περιοχής., ισορροπα και ισόποσα. 

Και αυτό είναι μια μεγάλη επιβεβαίωση για τον Αννίβα που κατόρθωσε επί της ουσίας έναν δήμο καταχρεωμένο και ημιθανή να τον φτάσει να διεκδικεί, να ανταγωνίζεται, να σχεδιάζει και να υλοποιεί έργα που η κοινωνία θα χαρεί αλλά και  εκείνα τα μεγάλα που έρχονται και θα δείξουν έναν άλλο αναπτυξιακό δρόμο στην περιοχή. 


Τζένη Σουκαρά