21 Οκτ 2020

Το πρόσωπο του Ζακ Κωστόπουλου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών – Ξεκινά την Τετάρτη η δίκη για την άγρια δολοφονία του μπροστά στα μάτια ΟΛΩΝ (video)


Θέση για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου παίρνει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση,
φωτίζοντας την πρόσοψής της με το πρόσωπο του ακτιβιστή, ενόψει της δίκης για τον φόνο του που ξεκινά αύριο Τετάρτη 21 Οκτωβρίου.

Παράλληλα η Στέγη με ανάρτησή της στο Instagram ζητά δικαιοσύνη για τον Ζακ.

Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει η Στέγη πριν την ιστορική ημέρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, όταν η ελληνική Δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι το ναζιστικό κόμμα είναι εγκληματική οργάνωση. Τότε η Στέγη είχε αναρτήσει την ημερομηνία ανακοίνωσης της απόφασης και τη φράση από τραγούδι του Παύλου Φύσσα «Σιγά μη φοβηθώ».

Πορεία για τον Ζακ στη Θεσσαλονίκη

Νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις αλλά και ακτιβιστές της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας πραγματοποιήσαν πορεία, με αφορμή την έναρξη της δίκης.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα, ζήτησαν «δικαίωση» για τoν Ζακ Κωστόπουλο και την καταδίκη των υπαιτίων.

Στη συγκέντρωση που έγινε το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου συμμετείχαν, επίσης, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.


Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός LGBTQI+ ακτιβιστής Ζακ Κωστόπουλος στις 21 Οκτωβρίου 2018, έξω από το κοσμηματοπωλείο στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος δέχθηκε τα χτυπήματα που του στέρησαν τη ζωή τόσο από τον κοσμηματοπώλη και τον φίλο του μεσίτη, όσο και από τους αστυνομικούς.