21 Οκτ 2020

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αμετακίνητη η εισαγγελέας στην πρόταση της περί αναστολών των ποινών

 


Στην αντεπίθεση πέρασε με το «καλημέρα» η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου, λίγα λεπτά μετά την έναρξη της διαδικασίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, μετά το χθεσινό ηχηρό «άδειασμα» από την πρόεδρο του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, η οποία την κάλεσε είτε να διευκρινίσει την ήδη υποβληθείσα πρόταση της, είτε να τη συμπληρώσει.

Η Αδαμαντία Οικονόμου υπεραπίστηκε την πρόταση της περί αναστολής των ποινών των καταδικασθέντων, τονίζοντας ότι ο Γιάννης Λαγός δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους και πως «οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής καταφέρονται συνεχώς συκοφαντικές εκφράσεις σε βάρος της εισαγγελέως επειδή δεν είναι αρεστές οι προτάσεις της».

«Είναι προφανές ότι ισχύει το βούλευμα ότι ο κατηγορούμενος (σ.σ. Ιωάννης Λαγός) δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους. Συνεπώς ποια παραπλάνηση υπήρξε στο δικαστήριο σας από την Εισαγγελέα της έδρας όταν δυο συμβούλια έκριναν ότι δεν υπήρξε παραβίαση όρων;», είπε και συνέχισε: «Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής παραβιάζουν τη δεοντολογία. Καταφέρονται συνεχώς με συκοφαντικές εκφράσεις σε βάρος της εισαγγελέως επειδή δεν είναι αρεστές οι προτάσεις της.

έλος ο Ιωάννης Λαγός έχει θέσει τον εαυτό του σε διάθεση των αρχών εφόσον δεν υπάρχει αναστολή στην ποινή του».

Αναφορικά με το Νίκο Μιχαλολιάκο, η εισαγγελέας αναφέρθηκε σε προηγουμένη απόφαση του 1979, όταν ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής ήταν 22 ετών. «Έχουν παρέλθει 30 χρόνια και αφορά κατοχή εκρηκτικών μηχανισμών. Να αναφερθεί ότι δεν πρόκειται για τοποθέτηση όπως αναφέρθηκε στα Μέσα» είπε υπερασπιζόμενη την πρόταση της περί αναστολής της ποινής του.