12 Ιουν 2020

Θετικές εξελίξεις για το φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο ανήγγειλε ο υφυπουργός Ενέργειας Γ. Θωμάς


Θετικές εξελίξεις  έρχονται στην υπόθεση του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από την ΔΕ∆Α (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύου Διανομής Αερίου)  μετά την  διευκρινιστική απάντηση...


που δίνει ο υφυπουργός Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς σε σειρά σχετικών ερωτήσεων και αναφορών βουλευτών, τόσο από την Περιφέρεια, όσο και από άλλες περιοχές της χώρας.
Παρ' όλα αυτά δεν έχει γίνει κατανοητό τελικώς πώς υπήρξε εμπλοκή και τι ουσιαστικά απέμπλεξε την υπόθεση αφού ως φαίνεται τίποτα νέο δεν υπήρξε στην υπόθεση 
 Το αναφέρουμε αυτό γιατί υφυπουργός, τόνισε  ότι “ο νέος περιφερειάρχης έχει προβλέψει 20.000.000 ευρώ για αυτό το έργο και έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε να είναι διαθέσιµη η χρηµατοδότηση µέσω του ΕΣΠΑ µέχρι το Σεπτέµβριο”, και  ότι η ΔΕΔΑ “έχει κάνει ήδη τα απαραίτητα βήµατα προκειµένου να εξασφαλίσει την προετοιµασία του έργου. Σε συνεργασία µε την κυβέρνηση και τον ΔΕΣΦΑ δροµολογούνται τα απαιτούµενα έργα από τον Διαχειριστή του Συστήµατος Φυσικού Αερίου στην Πελοπόννησο (…) για την τροφοδότηση της Τρίπολης, της Κορίνθου, του Αργους και του Ναυπλίου”.

Ο Γ. Θωμάς παραθέτοντας και σχετικό έγγραφο της ΔΕΔΑ προσθέτει, μεταξύ άλλων, ότι πλέον “έχει τώρα συµπεριληφθεί στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραµµα του ΔΕΣΦΑ η τροφοδότηση της Σπάρτης και της Καλαµάτας, έτσι ώστε να προχωρήσουν αυτές οι υποδοµές και να επεκταθεί το Δίκτυο στις πόλεις της Πελοποννήσου. Ολα τα παραπάνω αφορούν σε ενέργειες οι οποίες έχουν λάβει χώρα τους τελευταίους µήνες µε µεθοδική δουλειά όλων των εµπλεκόµενων µερών”.


Τι μεσολάβησε και άλλαξε το σκηνικό δεν το γνωρίζουμε. Τις προσεχείς ημέρες  ο κ. Νίκας  θα επισκεφθεί τη ΔΕΔΑ, στην Αθήνα, προκειμένου -όπως χαρακτηριστικά σημείωσε- “να ξεκαθαρίσουμε τις βεβαιότητες στις οποίες αναφερόμουν όλο αυτό το διάστημα, όπως το χρονοδιάγραμμα και τα τιμολόγια”.