12 Ιουν 2020

Πότε θα τελειώσει η Πλατεία;


του Βασίλη Αυλωνίτη

Το διαδικτυακό / δημοσιογραφικό αυτό ερώτημα προκαλεί διάφορες απαντήσεις ανάλογα με το πώς ο καθένας προσδιορίζει τις παρεμβάσεις και εκτιμά το βάθος χρόνου για την...



πραγματοποίηση τους.

Ήδη η πρώτη εκτίμηση για τον Μάϊο έπεσε έξω προσβεβλημένη από τον κοροναϊό
Ήδη άρχισαν οι εκπτώσεις των παρεμβάσεων με τα κομμάτια της Ερμού / Κύπρου και Εθ.Αντίστασης να βγαίνουν –όπως ακούγεται– έξω από τον υπολογισμό.
Αν κανείς σκεφτεί ότι η συνολική διαμόρφωση του Κέντρου που περιλαμβάνει και τα Περιβολάκια, συμπεριλαμβάνει το τετράγωνο Αδειμάντου / Ερμού / Κύπρου / Κολοκοτρώνη, την σύνδεση του μέσω της Εθ.Αντίστασης με τον Φλοίσβο και τις παράλληλες παρεμβάσεις στην αγορά και τους πεζοδρόμους, το χρονικό budget αλλάζει δραματικά.

Να προσθέσουμε την αναγκαία αισθητική αναβάθμιση του Φλοίσβου; 

Να προσθέσουμε τις παράλληλες αλλά εξίσου αναγκαίες παρεμβάσεις στο Λιμάνι και την προγραμματιζόμενη μαρίνα στον Άγιο Νικόλαο;

Ο κατάλογος μακραίνει. 
Οι μελέτες (αν είναι σπαστές – κομμάτι κομμάτι) πληθαίνουν και το τούνελ του χρόνου μακραίνει για να δούμε ένα άλλο πρόσωπο στο κέντρο της πόλης.

Και δεν έβαλα μέσα και το ότι όταν / όποτε «τελειώσουν τα μάρμαρα» στα Περιβολάκια θα χρειαστεί νέα μελέτη εξανθρωπισμού της και περιβαλλοντικής αναβάθμισης της.

Απάντηση στο ερώτημα : Μη το περιμένετε σύντομα
Υπομονή να ‘χουμε!
Καλά να είμαστε!