11 Ιουλ 2011

Η Περιφέρεια δεν ενδίδει ούτε στο θέμα των ταξί...Τι άραγε όμως προτίθεται να κάνει;


 "Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν θα ενδώσει σε καμία πίεση που θα δημιουργήσει πρόβλημα στους ιδιοκτήτες ταξί" σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης αναφερόμενος στους χειρισμούς του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση,σήμερα στην συνεδρίαση του...

Περιφερειακού συμβουλίου.

Ομόφωνα το ΠΣ ενέκρινε την θέση του Περιφερειάρχη που ζήτησε ακόμα επάνοδο στο προηγούμενο προεδρικό διάταγμα και στα συμπεράσματα της διαβούλευσης που είχε γίνει και με την οποία είχαν έρθει σε συνεννόηση οι ιδιόκτητες ταξί και το Υπουργείο.  

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πρόσθεσε ότι "δεν θα επιτραπεί σε κανένα να αποφασίζει για σημαντικές κοινωνικές ομάδες χωρίς τη συμμετοχή της Περιφέρειας, η οποία είναι η αρμόδια της έκδοσης αδειών". Ο κ Τατούλης τόνισε ότι η κοινωνική αυτή ομάδα δοκιμάζεται αυτή την περίοδο και ότι σύμφωνα με  μελέτες το 60% αυτών είναι υπερχρεωμένοι. Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, όπως ανέφερε ο κ. Τατούλης, αλλά και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο αριθμός των αδειών ταξί θα πρέπει να είναι ανάλογος προς τον πληθυσμό.  

Αυτό που δεν κατάλαβα,είναι τι πρόκειται ακριβώς να κάνει ο Περιφερειάρχης....Μπορεί οι δηλώσεις αυτές να ηχούν καλά στα αυτιά μας ,αλλά το ερώτημα που τίθεται είναι τι μπορεί να κάνει ο κύριος Τατούλης..Δεν μας είπε!