6 Ιουλ 2011

Βενιζέλος: «Δεχόμαστε ασύμμετρες απειλές»


Για την μεγάλη πρόκληση που είναι η οικονομική σταθεροποίηση της χώρας μας, για το "τρέξιμο" των μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, για ασύμμετρες απειλές που δεχόμαστε απο τους οίκους αξιολόγησης και για το ότι παρά τις διαδηλώσεις, η πλειοψηφία των Ελλήνων απορρίπτει..
την ιδέα των πρόωρων εκλογών, μίλησε ο Ευ. Βενιζέλος.
Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του στους New York Τimes, αναγνωρίζει το άγος που έχει φέρει η λιτότητα στην ελληνική κοινωνία, ωστόσο υποστηρίζει ότι παρά την αυξανόμενη οργή υπάρχει περιορισμένη διάθεση για νέες εκλογές και αλλαγή της κυβέρνησης.

Στη συνέντευξη που τιτλοφορείται "Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών κινείται από κρίση σε κρίση", η αμερικανική εφημερίδα εστιάζει στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, στο σχέδιο για ριζική μείωση του δημόσιου τομέα, στο επιθετικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας και στις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση.

Σχετικά με την υψηλή ευθύνη εκτέλεσης των μέτρων ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι ο ίδιος δεν έχει κανένα πρόβλημα σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων, ξεκαθαρίζοντας ότι η μεγάλη πρόκληση είναι η οικονομική σταθεροποίηση.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη συμπεριφορά των διαφόρων διεθνών παραγόντων που επηρεάζουν τις εξελίξεις. "Εχουμε κάποιες ασύμμετρες απειλές", είπε αναφερόμενος στην οίκους αξιολόγησης.

Ωστόσο, οι "New York Times" κάνουν λόγο για σκληρές πολιτικές στην Ελλάδα που θα οδηγήσουν 120.000 εργαζόμενους του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα να χάσουν τη δουλειά τους την ερχόμενη τριετία.