6 Ιουλ 2011

Η πεζογέφυρα και η Τριήρης "βαρόμετρο" στην σχέση Τατούλη - Πνευματικού


Έχω πάντως την απορία μου....και μπερδεύομαι όταν προσπαθώ να κάνω τους συνειρμούς..
Ο Τατούλης όταν βλέπει τον Πνευματικό "ανοίγει η καρδιά του"...
Χαμόγελα ,χωρατά,αγκαλιές..
Ο Αλέκος όταν βλέπει τον Τατούλη εδώ και δυο μήνες..
"ξεκαρδίζεται" στα γέλια,απο την ανταπόκριση!
"Τέτοια ευτυχία" σε μια τέτοια σχέση είναι πράγματι εντυπωσιακή!
Την ίδια ευτυχία διαπίστωσαν και οι γουρουνοπούλες των Αρκάδων,στο μεγάλο γλέντι του κέντρου!
Απλώς ,αντί να μιλούν για την μελέτη του Πανεπιστημίου της Πεσκάρα και για το λιμάνι,όπου παρεπιπτόντως άλλα έλεγε η μελέτη και άλλα οι συνοδοιπόροι του Περιφερειάρχη ήθελαν,στο γλέντι τραγουδούσαν και μοιραζαν χαμόγελα σε όλους!
Κατα κοινή ομολογία καλύτερα να τους βλέπεις έτσι, παρά να υποπτευθείς την ώρα της ρίξης !!Δεν θα θελες αναγνώστη μου! Το ταπεραμέντο και των δυο γνωστό!
Για να δούμε όμως πόσες φορές θα δοκιμαστεί αυτή η σχέση!!

Βεβαίως ο μήνας έχει 6 κι έξι είναι οι πρώτες ημέρες της απόλυτης ευθύνης πλέον του Περιφερειάρχη.. 

Ο οποίος έχει τονίσει δυο και τρεις και τέσσερις φορές πως τα έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και ΔΕΝ έχουν περάσει απο Περιφερειακό Συμβούλιο ,θα εξεταστούν,μπορεί και να εξοστρακιστούν ...

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας της 30ης  Ιουνίου ομόφωνα εντάχθηκε στο δημοτικό προϋπολογισμό η χρηματοδότηση 1.257.000 € από το ΕΣΠΑ για την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και κατασκευή πεζογέφυρας-ποδηλατογέφυρας στην οδό Αδειμάντου».
Έτσι ανοίγει ο δρόμος  για τη δημοπράτηση και την εκτέλεση  αυτού του σημαντικού έργου  αναβάθμισης  του περιβάλλοντος στον οικιστικό ιστό της πόλης της Κορίνθου με την ανάπλαση  του κεκαλυμμένου  τμήματος του χειμάρρου Ξηριά από την οδό Γ. Παπανδρέου  μέχρι την οδό Κροκιδά. Παράλληλα προβλέπεται η ανάπλαση  στην εκβολή  των παρόχθιων  πλευρών  του χειμάρρου  στο τέλος της οδού Αδειμάντου  με την κατασκευή  πεζογέφυρας-ποδηλατογέφυρας στην πρόσοψη της οποίας θα υπάρχει ομοίωμα Κορινθιακής Τριήρους .

Ανοίγει άραγε η ευτυχία που λέγαμε παραπάνω τον δρόμο στην Τριήρη και στην πεζογέφυρα;
Και χωρίς περιφερειακό συμβούλιο ;
Και καλά η πεζογέφυρα..Η ποδηλατογέφυρα μήπως ;
Μήπως της τραβήξει το αυτί ο Περιφερειάρχης και την καθίσει εντός του Περιφερειακού και με ύφος εισαγγελέα την βάλει να γράψει τιμωρία "δεν θα ξαναενταχθώ μόνη μου με υπογραφή Αποστολόπουλου"΄;

Για να δούμε λοιπόν ποιες οι θυσίες ,ποιες οι στοχευμένες παραβλέψεις για να επιτευχθούν οι ..."θεμελιώδεις" συμφωνίες ! Κι αν είναι για καλό μας να συναινέσουμε στο πανηγύρι ..Αν όχι ..Προσοχή!