6 Ιουλ 2011

Στην Αρμάνι Μιλάνο και ο Μπουρούσης


Συνεχίζει στα κόκκινα ο Γιάννης Μπουρούσης. 
Από τον Πειραιά στο Μιλάνο, από τον Ολυμπιακό στην Αρμάνι. Ο 28χρονος σέντερ συμφώνησε σε όλα για διετές συμβόλαιο με τον πιο ιστορικό ιταλικό σύλλογο του μπάσκετ και αύριο, μόλις περάσει από ιατρικές εξετάσεις, θα...
ανακοινωθεί η μετεγγραφή του.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μπουρούσης θα εισπράττει τα χρήματα που έπαιρνε στον Ολυμπιακό : 1,5 εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο. Σημαντικό ρόλο που ο Μπορούσης προτίμησε την Αρμάνι από τη δελεαστική πρόταση της ρωσικής Χίμκι, έπαιξε και το γεγονός ότι θα έχει δίπλα του στην ομάδα και τον Αντώνη Φώτση που υπέγραψε προσφάτως στον ιταλικό σύλλογο.

Είναι η τρίτη σπουδαία μετεγγραφή της Αρμάνι, που εκτός από τους δυο Έλληνες άσους απέκτησε και τον Αμερικανό φόργουορντ Μάλικ Χέρστον, ο οποίος αγωνιζόταν στη Σιένα.

Η Αρμάνι Μιλάνο είναι ιδιοκτησία του Τζόρτζιο Αρμάνι, διάσημου σχεδιαστή μόδας.
Ιδρύθηκε το 1936 και έχει κατακτήσει τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ιταλία: 25 έναντι 16 της Βίρτους Μπολόνια. Τελευταία φορά όμως που το πανηγύρισε ήταν το 1996. Παράλληλα, έχει και 3 Κύπελλα Πρωταθλητριών, το 1966, το 1987 και το 1988, 3 Κυπελλούχων (1971, 1972, 1976) και 2 Κόρατς (1985, 1993).

Στις 8 Ιουνίου ανέλαβε προπονητής ο Σέρτζιο Σκαριόλο που διαδέχτηκε τον 75χρονο Αμερικανό Νταν Πέτερσον. Ο Σκαριόλο που στο παρελθόν εργάστηκε μεταξύ άλλων στις Φορτιτούντο Μπολόνια, Ταού Κεράμικα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάλαγα και Χίμκι, θα συνεχίσει να είναι παράλληλα και προπονητής της Εθνικής Ισπανίας. Στο ρόστερ της Αρμάνι υπάρχουν ακόμη παίκτες όπως ο Λιν Γκριρ (πρώην του Ολυμπιακού) και ο Ιμπραΐμ Τζάαμπερ (πρώην του Αιγάλεω).

Τα τελευταία χρόνια, πάντως, είναι στη σκιά της Σιένα του Νίκου Ζήση. Στην Ευρωλίγκα θα παίξει την επόμενη σεζόν, καθώς εξασφάλισε από την διοργανώτρια αρχή την wild card.