9 Ιουλ 2011

Μια φημισμένη παράσταση με δυσάρεστες εκπλήξεις!


Βράδυ Παρασκευής ..
Το πανέμορφο θέατρο Σολυγείας υποδέχεται μια φημισμένη παράσταση!
Το κοινό παρά το χαμηλό εισιτήριο των 15 ευρώ δεν ανταποκρίθηκε,δυστυχώς!....

Εκείνοι  ωστόσο που γνώριζαν για την παράσταση...
και τον συγκεκριμένο θίασοεπέλεξαν αυτήν την καλοκαιρινή βραδιά να είναι  εκεί.
 Και οι εκπλήξεις ξεκίνησαν!!
Το εισιτήριο αιφνιδίως αυξήθηκε κι έφτασε τα 20 ευρώ!Μέσα στο σκοτάδι και στην φεγγαράδα,έχεις διανύσει και τα χιλιομετράκια σου,σου φαίνεται κακόγουστο αστείο αυτό και κατόπιν μια προκλητική πραγματικότητα ,αλλά υποκύπτεις στην τέχνη και το δίνεις το 20ευρώ χωρίς δεύτερη κουβέντα!
Η παράσταση ξεκίνησε!
Το θέατρο παρακολουθεί..Έχω βρεθεί πολλές φορές στο θέατρο της Σολυγείας.Μπορώ να σας  πω πως χθες η σιγη του ακροατηρίου ήταν πρωτοφανής!
Γι αυτό και το υπογραμμίζω.Διότι τότε επήλθε η δεύτερη έκπληξη!
Η πρωταγωνίστρια σταματά την παράσταση και απευθυνόμενη στο ακροατήριο ζητά να παύσουν οι ψίθηροι!Να παυσουν οι ψίθηροι κι όσοι διαφωνούν να φύγουν τώρα παιρνοντας τα λεφτά τους πίσω!
Να παύσουν οι ψίθηροι γιατί θα σηκωθεί να φύγει..Και αμέσως φωνάζει κάποιον συνεργάτη της που βρισκόταν στον ηχο και του ζητά να παύσουν οι κοπέλες που βρίσκονταν στην είσοδο κι έκοβαν εισιτήρια..
Το κοινό έμεινε εμβρόντητο.Παρότι όμως η πρωταγωνίστρια μας αντιμετώπισε ως άξεστους επαρχιώτες,κάποιοι την χειροκρότησαν για να συνεχίσει..Και συνέχισε ! 
Κάποιοι έφυγαν διακριτικά..Οι περισσότεροι βεβαίως έμειναν.
Συνήθως τα καλοκαίρια,είναι αλήθεια,πως οι ηθοποιοί κακοπερνούν! Συναντούν διάφορα σε κάθε παράσταση στις περιοδείες τους.
Γνωρίζοντας αυτές τις δυσκολίες θα πρέπει να είναι έτοιμοι να απαντήσουν και στην πρόκληση!
Και θυμάμαι το μεγαλείο του Θύμιου Καρακατσάνη ,όπου έπαιξε την παράσταση του βλέποντας παιδιάκια να τρέχουν απο εδώ και απο εκεί και ασυνειδήτους γονείς να μην ιδρώνει το αυτί τους,χωρίς διακοπή! Στο τέλος υποκλήθηκε και απευθυνόμενος στο κοινό ,ευγενεστατα το έκανε να αποχωρήσει κόκκινο απο ντροπή ...
Το χθεσινό όμως νομίζω πως ήταν πέρα για πέρα αλλοκοτο ,αγενές και άδικο!