14 Ιουν 2011

Πέρασε η φλόγα των special Olympics και απο την Κόρινθο


Η Δημοτική Αρχή με συγκίνηση και υπερηφάνεια  υποδέχθηκε στο Δήμο μας, στη Κόρινθο, την Παρασκευή 10 Ιουνίου τη φλόγα της ελπίδας. Η συμμετοχή στα Αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα που αφορούν τα Special Olympics-Αθήνα 2011, πραγματοποιήθηκε με την ένθερμη υποδοχή της Φλόγας από μαθητές όλων των...

ειδικών σχολείων και Τοπικών Φορέων που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στον τομέα των ΑμεΑ και του Αθλητισμού.  Ο συμβολισμός των Special Olympics, είναι ιερός γιατί μεταδίδει τις ανθρωπιστικές αξίες του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της αλληλεγγύης και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο.
 Η φλόγα έφθασε στη πόλη μας, χάρη στους εθελοντές λαμπαδηδρόμους από όλο τον κόσμο που τη μετέφεραν μαζί με τους αθλητές  των Special Olympics αλλά και τα δικά μας παιδιά από ειδικά σχολεία της περιοχής μας. Τους ονομάζουμε Φύλακες της Ελπίδας και της αισιοδοξίας για ένα καλύτερο κόσμο και τους ευχαριστούμε.
Η άφιξή τους προσέδωσε ένα ιδιαίτερο τόνο στη πόλη μας, όπου τα χρώματα της ελπίδας  των special Olympics  αντανακλούν την αισιοδοξία και την δύναμη της θέλησης των αθλητών με ειδικές ανάγκες. Το έμβλημα των αγώνων ένας φωτεινός ήλιος,  ο οποίος παραπέμπει στη δυνατότητα της υπέρβασης αλλά και της  δύναμης του αθλητή  να συμμετάσχει στους αγώνες. Ειδικότερα, η ιδιαίτερη μορφή της σπείρας στο κέντρο του ήλιου, υποδηλώνει τη  δύναμη και το κλαδί της ελιάς την υπέρβαση όχι μόνο στους αγώνες αλλά και στην ίδια τη ζωή.
Στη τελετή παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, ο Αντιδήμαρχος  Γ. Φαρμάκης, ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού κ. Τόγιας,  ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ζαχαριάς, θεσμικοί παράγοντες καθώς και πλήθος κόσμου, που τίμησαν με την παρουσία  τους την ξεχωριστή αυτή στιγμή για την Κορινθία αλλά και την Ελλάδα.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων καλωσόρισε τους αθλητές και τα μέλη  των Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, τόνισε την χαρά για την προσέλευση τόσων αθλητών και συμπολιτών μας  στην υποδοχή της φλόγας σε μια περιοχή, που κατά την αρχαιότητα οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα όπως των Ισθμίων και της Νεμέας ήταν επιπλέον γνωστοί   και για τους αγώνες του πνεύματος. Τους ευχήθηκε καλή παραμονή στη Χώρα μας  και καλή επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες των Αθηνών.
Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της 25ης  Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο, ενώ το  βράδυ της 4ης  Ιουλίου 2011, στο ίδιο στάδιο της Αθήνας θα λάμψει και πάλι από τα φώτα  της Τελετής Λήξης των Αγώνων. Οι αθλητές των Special Olympics θα έχουν επίσης την ευκαιρία να φιλοξενηθούν  σε πόλεις αλλά και νησιά της Ελλάδος, να γνωρίσουν τα ήθη και τα έθιμα της κάθε περιοχής και  ταυτόχρονα, να εξασκηθούν στα αθλήματά τους πριν από τους Αγώνες.