14 Ιουν 2011

ΣΥΝ Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης :Μπορούμε να τους σταματήσουμε - Ο λαός νικάει τον φόβο


Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, ο κόμπος έφτασε στο χτένι, με την κυβέρνηση της τρόικας και Δ.Ν.Τ. να εξαπολύει πλήρη επίθεση στα λαϊκά εισοδήματα και στις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας τα τελευταία 100 χρόνια....
Είναι έτοιμοι να ψηφίσουν το λεγόμενο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ξεπουλώντας την δημόσια περιουσία, κόβοντας.

ακόμα μισθούς και συντάξεις βυθίζοντας έτσι πιο πολύ την οικονομία σε ύφεση και διογκώνοντας την ανεργία σε πρωτοφανή επίπεδα.
Η αφύπνιση του κόσμου και, κυρίως, των νέων ανθρώπων είναι το νέο στοιχείο που ανατρέπει το σκηνικό και δημιουργεί ελπίδες για ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης.
Όλος αυτός ο κόσμος που πεισματικά μαζεύεται στις πλατείες όλης της χώρας διεκδικεί μέσα από τις κατά τόπους συνελεύσεις πραγματική και άμεση ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και απεμπλοκή από το Μνημόνιο που οδηγεί τη χώρα στο αδιέξοδο.
Σημαντικό στοιχείο επίσης που πρέπει να υπογραμμιστεί είναι ότι ο απλός κόσμος και η νεολαία ΝΙΚΑΕΙ ΤΟ ΦΟΒΟ.
Η επιχείρηση τρομοκρατίας με ψεύτικα διλλήματα δεν περνάει πια.
Η αυθόρμητη και, κυρίως, ειρηνική παρουσία του κόσμου στις πλατείες αυτό αποδεικνύει.
Μέσα σε αυτό το πολιτικό κλίμα έγιναν και στο Ξυλόκαστρο με εξαιρετική επιτυχία δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με πρωτοβουλία πολιτών του δήμου μας.
Κοινός παρανομαστής των πρωτόγνωρων αυτών για την περιοχή μας συγκεντρώσεων είναι η οργή και η αγωνία του κόσμου για το αύριο.
Είδαμε επιτέλους πολίτες να χαμογελούν και να αισιοδοξούν ότι ενωμένοι μπορούμε να τους σταματήσουμε και να ανατρέψουμε την κατάσταση.
Είδαμε πολίτες που δεν είχαν διάθεση να αντιδικήσουν με βάση τις παλιές πολιτικές κόντρες και διαμάχες.
Είδαμε πολίτες αποφασισμένους να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες και κυρίως διαπιστώσαμε ότι σε όλους σχεδόν έχουν γίνει συνείδηση ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει πάρει οριστικά διαζύγιο από την κοινωνία και δεν περιμένουν απολύτως τίποτα από αυτούς πια. Παράλληλα οφείλουμε να επισημάνουμε την υποκριτική στάση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που επί της ουσίας συμφωνεί με τα μέτρα της κυβέρνησης διατυμπανίζοντας αντιμνημονιακές κορώνες.
Τα μέλη, οι φίλοι και οι ψηφοφόροι του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ συμμετέχουμε ενεργά σε όλες τις διαμαρτυρίες που γίνονται στις πλατείες της χώρας και συγκεκριμένα:
* τις ενισχύουμε όσο μπορούμε
* λέμε την δική μας άποψη αλλά ακούμε προσεκτικά και την γνώμη των πολιτών
* σεβόμαστε την πολυμορφία αυτού του κινήματος καταθέτοντας με απλό και δημοκρατικό τρόπο και τις δικές μας προτάσεις
Η ενότητα στην δράση είναι για μας το πρώτο βήμα για την συνάντηση πολιτών με διαφορετικές πολιτικές απόψεις.
Από την άλλη πλευρά, η κινηματική δράση αποτελεί βασικό στοιχείο της πολιτικής μας κι έτσι θα είμαστε παρόντες και στις επόμενες συγκεντρώσεις στην πλατεία Ξυλοκάστρου συμμετέχοντας στις δράσεις της Πρωτοβουλίας Πολιτών Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης «Δεν Πάει Άλλο» που έχει συσταθεί.        

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ