30 Ιουν 2011

Ταυτοποιήθηκαν οι Εθελ-οντές κουκουλοφόροι


Συγγνώμη ζητούν τώρα συνδικαλιστές της αστυνομίας για τη στάση μερίδας συναδέλφων τους κατά τα χθεσινά επεισόδια ενώ η ΕΛΑΣ επιβεβαίωσε την ταυτότητα των "κουκουλοφόρων της ΕΘΕΛ"
"Ζητάω συγγνώμη από τους πολίτες. Είναι ντροπή", σημείωσε... 
τόνισε ο κ. Φωτόπουλος μιλώντας στον Real FΜ, ενώ ερωτηθείς αν οι άνδρες των ΜΑΤ είχαν πολιτικές εντολές να επιτεθούν στους πολίτες, απάντησε πως δεν μπορεί να δεχθεί πως οι αστυνομικοί λειτουργούν αυτοβούλως. "Αν είναι έτσι, τότε είμαστε άτακτο σώμα και κάποιος πρέπει να μας βάλει σε τάξη", παρατήρησε για να προσθέσει στη συνέχεια: "Αν αυτό λέγεται δημοκρατία και ομαλή λειτουργία και ενδεδειγμένος τρόπος λειτουργίας της αστυνομίας, βροντοφωνάζω "όχι"" είπε επαναλμβάνοντας τρεις φορές τη λέξη ντροπή: κρυφό.

Εν τω μεταξύ την ταυτότητα των κουκουλοφόρων που εμφανίζονται στο επίμαχο βίντεο να συνομιλούν με άνδρες των ΜΑΤ και να φυγαδεύονται προς το κτίριο της Βουλής επιβεβαίωσε με επίσημη ανακοίνωσή του το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.


Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση, από την έρευνα που διατάχθηκε προκύπτει ότι τα άτομα που εμφανίζονται στο βίντεο είναι ιδιώτες, εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ, οι οποίοι την Τρίτη το μεσημέρι συμμετείχαν σε πορεία στην πλατεία Συντάγματος και εγκλωβίστηκαν, επί δίωρο περίπου, εντός στοάς επί της οδού Όθωνος, μετά από επίθεση και βιαιοπραγίες, που δέχθηκαν από μεγάλο αριθμό αγνώστων.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., ιδιώτες που αντελήφθησαν το περιστατικό, αλλά και οι ίδιοι, ενημέρωσαν τηλεφωνικά το Κέντρο της Αμεσης Δράσης και τότε διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, με εντολή του Κέντρου Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, μετέβη στο σημείο και αφού τους απεγκλώβισε τους οδήγησε με ασφάλεια στο δεξί φυλάκιο της Βουλής (Όθωνος). Στο σημείο παρέμειναν επί είκοσι λεπτά περίπου και μετά αποχώρησαν.

το εθνος