30 Ιουν 2011

Απέρριψε ο Παπαδόπουλος την πρόταση Βενιζέλου


Ο πρώην υπουργός απέρριψε την πρόταση Βενιζέλου επειδή θεωρεί θνησιγενές το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Αποφασισμένος να συνεχίσει την πίεση φέρεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης 
"Διαβάζει τη σκέψη ή ξέρει;". Το ερώτημα αυτό δημιουργήθηκε...
στο μυαλό του Γ. Παπανδρέου και του Ευ. Βενιζέλου, που κοιτάχτηκαν όταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ πρότεινε τον Αλ. Παπαδόπουλο να αναλάβει την ευθύνη των αποκρατικοποιήσεων. Γιατί οι δύο κορυφαίοι της κυβέρνησης ήξεραν ότι το είχε ήδη προτείνει στον πρώην υπουργό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ευ. Βενιζέλος και Αλ. Παπαδόπουλος βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο.

Ο πρώτος ζήτησε από τον δεύτερο να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική, σε μια θέση που μπορούν να αξιοποιηθούν η εμπειρία του και η ηθική του. Ομως, παρά τα θερμά λόγια που άκουσε ο Ηπειρώτης πολιτικός δεν πείστηκε. Για την ακρίβεια εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσον η παρούσα κυβέρνηση μπορεί να φέρει σε πέρας την αποστολή που ανέλαβε με το Μεσοπρόθεσμο. Διαχρονικά είναι από τους πολιτικούς που πιστεύουν ότι Λυδία λίθος για την αλλαγή της οικονομίας μας είναι η πλήρης αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ. Από εκεί και πέρα, ως πολιτικός που είναι δεν θα μπορούσε να υπηρετήσει ως τεχνοκράτης μια πολιτική που δεν έχει διαμορφώσει ο ίδιος.

Εδώ και καιρό, άλλωστε, είχε ταχθεί υπέρ της λύσης των πρόωρων εκλογών και της συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Στην άρνησή του επέμεινε και μετά την αναφορά του ονόματός του από τον Γ. Καρατζαφέρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρεί το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα θνησιγενές και χωρίς τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις αποτελεσματικότητας.

Αυτός είναι ο λόγος που παρότι εκτιμά τον Ευ. Βενιζέλο, δεν ενέδωσε στην πρότασή του. Του επισήμανε, μάλιστα, ότι θα πρέπει να είναι και ο ίδιος πολύ προσεκτικός, για να μη βυθιστεί κι αυτός στην κρίση, σε μια εποχή που η Ελλάδα διαθέτει ελάχιστα αποθέματα πολιτικού προσωπικού με την έξωθεν καλή μαρτυρία.


Ο Ευ. Βενιζέλος εμφανίζεται αποφασισμένος να επανέλθει στο εγγύς μέλλον και αφού έχει καταφέρει, όπως πιστεύει, να γυρίσει το παιχνίδι. Να έχει εκπληρώσει κάποιες από τις προϋποθέσεις που θέτει ο Ηπειρώτης πολιτικός. Το πρόβλημα είναι πως ειδικά για τις αποκρατικοποιήσεις η κυβέρνηση έχει ανάγκη από πρόσωπα που να έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία και να μπορούν να υποστηριχθούν κι από άλλες πολιτικές δυνάμεις. Και τέτοια πρόσωπα, υπεράνω υποψίας, δεν υπάρχουν και πολλά στο "κάδρο".


Ταμείο Αξιοποίησης Περιουσίας του Δημοσίου
Ποια ονόματα υπάρχουν στο τραπέζι


Λέγεται ότι μεταξύ των ονομάτων που έχουν πέσει στο πρωθυπουργικό τραπέζι είναι του νυν διοικητή της Εθνικής, Βασίλη Ράπανου, των Γ. Στουρνάρα, Χ. Σαρδελή (πρώην προέδρου του ΟΔΔΗΧ) και άλλων. Για τη θέση του δ. συμβούλου, ακούστηκε το όνομα του κ. Αλ. Τουρκολιά (υποδιοικητή της Εθνικής), αλλά αναζητείται πρόσωπο που έχει εμπειρία διοίκησης οργανισμού αλλά τώρα "κινείται" στην αγορά (π.χ. ο κ. Νέζης και άλλοι).

εθνος