2 Ιουν 2011

"Να συνεχιστεί το έργο του Αναβάλου χωρίς εκπτώσεις και καθυστερήσες"


Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός έλαβε γραπτή απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη στην από 14/4/2011 Ερώτηση που είχε υποβάλει στο πλαίσιο της διαρκούς παρακολούθησης της πορείας υλοποίησης του...

αρδευτικού έργου του Αναβάλου, με την οποία ζητούσε ενημέρωση σχετικά με τη φάση υλοποίησης στην οποία βρίσκονται σήμερα τα έργα αναβάθμισης αντλιοστασίου και φράγματος, τα έργα μεταφοράς και διανομής νερού στο Δήμο Ερμιονίδας και τα έργα μεταφοράς και διανομής νερού στο Δήμο Επιδαύρου.

Στην απάντησή του ο Υπουργός, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι:
«Για το έργο ‘Αναβάθμιση αντλιοστασίου και φράγματος Αναβάλου Ν. Αργολίδας’, συνολικού προϋπολογισμού 6.850.000 €, έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης το Δεκέμβριο του 2010. Η Διεύθυνση Τεχνικών Μελετών και Κατασκευών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), με σκοπό την πλέον έντεχνη κατασκευή του έργου, προώθησε τη διαδικασία προσθήκης πρόσθετων όρων στη διακήρυξη αυτού. Οι σχετικοί όροι εγκρίθηκαν με τη Δ17α/23/1/ΦΝ440/25-01-2011 του ΥΠ.Ο.ΜΕ.ΔΙ.Η ημερομηνία του διαγωνισμού (κατάθεση προσφορών) προσδιορίζεται το αργότερο έως τον Αύγουστο του 2011.
Σημειώνουμε ότι, μετά την έγκριση των τευχών δημοπράτησης και πριν την ημερομηνία του διαγωνισμού (κατάθεση προσφορών), πρέπει απαραιτήτως να προηγηθούν όλες οι απαραίτητες από τη νομοθεσία ενέργειες, μεταξύ αυτών και η δημοσίευση της διακήρυξης στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, κατ’ ελάχιστον 52 ημέρες πριν την ημέρα του διαγωνισμού.
Η μελέτη με τίτλο ‘Μελέτη Έργων Μεταφοράς και Διανομής Νερού Άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου στο Δήμο Ερμιονίδας Νομού Αργολίδας’  έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.028.590,00 € χωρίς ΦΠΑ και χρόνο περάτωσης (23) είκοσι τρεις μήνες. Η μελέτη με τίτλο ‘Μελέτη Έργων Μεταφοράς και Διανομής Νερού Ύδρευσης από Δίκτυα Αναβάλου στους Δήμους Ασκληπιείου και Επιδαύρου Νομού Αργολίδας’, έχει συνολικό προϋπολογισμό 899.755,00 € χωρίς ΦΠΑ και χρόνο περάτωσης (20) είκοσι μήνες.
Σημειώνεται ότι, και για τις δύο παραπάνω μελέτες στο Δήμο Ερμιονίδας και Επιδαύρου αντίστοιχα, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του διαγωνισμού και έχουν υπογραφεί τα σχετικά ιδιωτικά συμφωνητικά με τους αναδόχους μελετητές στις 10/5/2011».

Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το έργο πνοής για την Αργολίδα του Αναβάλου πρέπει να ολοκληρωθεί χωρίς εκπτώσεις και καθυστερήσεις, όπως ακριβώς σχεδιάστηκε και δρομολογήθηκε με διασφαλισμένους πόρους και ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
Στο πλαίσιο αυτό, θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά κάθε βήμα στην πορεία της υλοποίησης του έργου και να ασκώ πίεση όπου χρειάζεται ώστε ο Ανάβαλος να παραδοθεί στην ώρα του στους Αργολιδείς».