1 Ιουν 2011

Στο επίκεντρο πιλοτικό εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων - Σε λίγες ημέρες οι αποφάσεις


Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει το αμέσως προσεχές διάστημα αφού το βλέμμα στρέφεται στις αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων.
Σε λίγες ημέρες θα γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος,'οπως ανακοίνωσε ο Αλέκος Πνευματικός στο ΔΣ,ώστε να ξεκινήσουν οι...

συζητήσεις στην αρμόδια επιτροπή για τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν,προσαρμοσμένα πάντα στην οδηγία 98,που αφορά στην ανακύκλωση,επαναχρησιμοποίηση,την κομποστοποίηση,την θετική αξιοποίηση του υπολλέιματος.
Ο δήμαρχος έκανε κάλεσμα στους επικεφαλείς των παρατάξεων να παρευρίσκονται στις συνεδριάσεις της επιτροπής,διότι όπως είπε χαρακτηριστικά,δημιουργούνται ευκαιρίες που δεν πρέπει ο δήμος να χάσει.
Αναφέρθηκε σε εργοστάσια ολοκληρωμένης διαχείρισης που το υπουργείο περιβάλλοντος πρόκειται να λειτουργήσει πιλοτικά. 
Αυτήν την φορά ο Πνευματικός φάνηκε να επιδιώκει συνειδητά την συναινεση .
Ενδεχομένως να  έχει πρόταση έτοιμη,έχει και θέση όπως είναι γνωστό και θέλει να την προχωρήσει γρήγορα.
Αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς την σύμφωνη γνώμη της μειοψηφίας..Και σίγουρα απαιτείται η πληροφόρησή της στα πάντα.Οι αντίθετες απόψεις και πάλι θα διχάσουν την τοπική κοινωνία.
"Αυτόν τον αγώνα πρέπει να τον κάνουμε μαζί. Και η επιτυχής έκβασή του θα αφορά όλους.Σε λίγο θα πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις μας. Υπάρχει στήριξη σε κυβερνητικό επίπεδο."δήλωσε

Απο την άλλη όμως θα πρέπει να ακούσει και την πρόταση της μειοψηφίας πάνω στο θέμα αυτό,αλλιώς και πάλι θα ζήσουμε τριτοκοσμικές κατάστασεις.
Και βεβαίως η μειοψηφία θα πρέπει να είναι έτοιμη πέραν απο τις επισημάνσεις που θα κάνει να έχει και πρόταση εαν διαφωνεί..
Με λίγα λόγια οι πολίτες απαιτούν ώριμη στάση απο τους επικεφαλείς του Δημοτικού Συμβουλίου.Οι πολίτες θέλουν λύση στο μέγα πρόβλημα.