5 Μαΐ 2011

Πλησιάζει η ρήξη για τα σκουπίδια! Το θέμα του συμβούλου και των αρμοδιοτήτων η αιχμή του δόρατος της σύγκρουσης που έρχεται..


Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ο Σύμβουλος για τα σκουπίδια,είπε ο Πέτρος Τατούλης χθες στην συνέντευξη τύπου.
"Είμαστε η μόνη περιφέρεια που απαιτήσαμε όλες τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες" συνέχισε ο Πέτρος Τατούλης υπογραμμίζοντας την απόφαση.. της κυβέρνησης για μεταφορά των αρμοδιοτήτων επίλυσης του προβλήματος των σκουπιδιών στην αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά από την διαπίστωση ότι η αποκεντρωμένη περιφέρεια αδυνατούσε στο διάστημα που έχει την αρμοδιότητα να δώσει λύση".
"Αυτό το πολιτικό στοίχημα δεν είναι ένα μίζερο στοίχημα γιατί θα λύσει το πρόβλημα των σκουπιδιών στην περιφέρεια μας και δεν θα αφήσουμε κανένα να σαμποτάρει το έργο της κυβέρνησης που έδωσε σε εμάς  της αρμοδιότητα  να βρούμε λύση", σημείωσε ο κ. Τατούλης. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τον Σύμβουλο που θα αναλάβει το σχεδιασμό του διαγωνισμού για την λύση που θα επιλεγεί.



Σχολιασμός κι ερωτήματα:
-Το θέμα των απορριμμάτων και της διαχείρισης τους κυρίως στην Πελοπόννησο που αναστενάζει θα πρέπει να το δούμε με απόλυτη σοβαρότητα..
Όλοι περιμένουμε λύση,γρήγορη ,σωστή και συμβατή με το περιβάλλον.
Ωστόσο το θέμα των αρμοδιοτήτων περιπλέκει τα πράγματα.
Η κυβέρνηση,λέει ο κύριος Τατούλης,έδωσε σε εμάς την αρμοδιότητα να βρούμε λύση για τα σκουπίδια. Το ερώτημα που δημιουργείται ωστόσο είναι τι αρμοδιότητα δόθηκε στην Περιφέρεια. Η δήλωση Τζακρη αναφέρεται στην ευθύνη για κλείσιμο των ΧΑΔΑ .
Υπάρχει απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος που να δίνει την ευθύνη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να διαχειριστεί εξ ολοκλήρου τα σκουπίδια της ;
Υπάρχουν επίσης πληροφορίες πως η Περιφέρεια δεν κινείται βάση του ΠΕΣΔΑ .
Και το ερώτημα που τίθεται είναι πλέον το εξής: Πάμε και σε νέα συγκρουση εντός ολίγων ημερών;
Κι αυτή θα είναι ακόμα πιο σοβαρη...Ο Τατούλης γνωρίζει πως ανοίγει μέτωπα..Πού ακριβώς όμως θέλει να το φτάσει;;
Θα επανέλθουμε..