5 Μαΐ 2011

Πώς λύθηκε το μπλόκο στο Σπαθοβούνι..Ποιες οι δεσμεύσεις της εταιρείας και του υπουργείου στον Μπεγλίτη



Στα "κάγκελα" σήμερα στο κόμβο του Σπαθοβουνίου όπως γράψαμε προηγουμένως ο κόσμος ,η δημοτική αρχή ,ο αντιπεριφερειάρχης ,διαμαρτυρόμενοι απέναντι στην εταιρία ΜΟΡΕΑΣ διότι δεν υπήρξε συνεπης στις δεσμεύσεις της, έτσι όπως είχαν συμφωνηθεί μετά την συγκεντρωση... που είχε πραγματοποιηθεί πέρυσι στο Σπαθοβούνι.
Απο το πρωι ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης επικοινώνησε με τον υπουργό Υποδομών Δημήτρη Ρέππα ,τον υφυπουργό Γιάννη Μαγκριώτη και τον γγ του υπουργείου κ. Λαμπρόπουλο για την απεμπλοκή του θέματος.
Η καθυστέρηση των έργων ουσιατικά  οφείλεται σε κάποιους απο τους κατοίκους που δημιουργούσαν προβλήματα όλο αυτό το διάστημα  στο θέμα των απαλλοτριώσεων,οι οποίοι κατά την διάρκεια της ημέρας εν τέλει συμφώνησαν να προχωρήσει η διαδικασία  κι επομένως απο αύριο θα μπορούν να συνεχιστούν οι απαλλοτριώσεις.
Σχετικά με τον θεσμό της κάρτας ,αυτός θα ισχύει για τους μόνιμους κατοίκους , αλλά και για τους επαγγελματίες της περιοχής.
Όσον αφορά τον παράλληλο δρόμο,ο οποίος έχει υποστεί φθορές και δημιουργεί προβλήματα οι εκπρόσωποι της εταιρίας δεσμεύτηκαν στον υπουργό πως θα τον φτιάξουν μόλις τελειώσουν τα έργα.
Τα παραπάνω μετέφερε ο Κορίνθιος υπουργός στον δήμαρχο και κάπως έτσι λύθηκε και το μπλόκο.