5 Μαΐ 2011

Το πρώτο βραβείο κλασσικής κιθάρας στο 10ο διεθνές φεστιβάλ Βέροιας πήρε ο Δημήτρης Σουκαράς


 Άλλη μια μεγάλη διάκριση για την Κορινθία,προερχόμενη απο τη νέα γενιά που μας γεμίζει περηφάνεια κι ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον..
Αυτήν την φορά η διάκριση έρχεται απο τον χώρο της τέχνης και ειδικότερα της κλασσικής κιθάρας.
Στο 10ο διεθνές φεστιβάλ κλασσικής κιθάρας που πραγματοποιήθηκε στην Βέροια απο τις 27-30 Απριλίου ο Δημήτρης Σουκαράς έλαβε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του (εως 16 ετών).
 Πρόκειται για έναν  πολύ σημαντικό διεθνή διαγωνισμό,όπου..
φέτος οι διοργανωτές έδωσαν την δυνατότητα διαμόρφωσης πλήρους ελεύθερου προγράμματος στην δεύτερη φάση όλων των κατηγοριών και πολύ σημαντικά έπαθλα για την μετεξέλιξη τους.
 Εκτός από τους διαγωνισμούς, περιελάμβανε  ρεσιτάλ, κοντσέρτα με ορχήστρα, συναυλίες μουσικής δωματίου, σεμινάρια, διαλέξεις και εκθέσεις κατασκευαστών κιθάρας.
Εκεί λοιπόν ο Δημήτρης Σουκαράς διαγωνίστηκε,εντυπωσιασε,χειροκροτήθηκε απο τον κόσμο και επιβραβεύθηκε απο την βαθμολογία της επιτροπής που τον έφερε στην πρώτη θέση..

Εαν συνυπολογίσουμε το υψηλό επίπεδο των διαγωνιζομένων και τα ονόματα που αποτελούσαν την κριτική επιτροπή (Oscar Ghiglia, πρόεδρος, Σουργκούνης Σταύρος,Γρηγορέας Κώστας, Ιωάννου Δημήτριος, Κίτσος Θεόδωρος, Κόντη Κυριακή, Μήτσαλας Θάνος, Παπαδόπουλος Δημήτριος, Παπανδρέου Έλενα, Παύλου Αθανάσιος, Σωτηριάδης Θεόφιλος, Μπεχλιβάνογλου Γιώργος και  Μarco Sociaς ) τότε η διάκριση του είναι ακόμα πιο σημαντική. 
Το έπαθλο που έλαβε αφορά δυο Ρεσιτάλ  που θα πραγματοποιήσει στο Δημοτικό Ωδείο Βέροιας & στο Δημοτικό Ωδείο Θέρμης..

 Απο την πλευρά μου,ως θεία,ιδιαίτερα υπερήφανη για τον ανιψιό μου,του εύχομαι αυτό να είναι η αρχή μιας λαμπρής καρριέρας..
Γνωρίζοντας την αγάπη του για την μουσική και το μεγαλο ταλέντο του,του εύχομαι μεγάλες συγκινήσεις και διακρίσεις πολλές, να ζήσει στην ζωή του και να κάνει τους γονείς του που τον γαλούχισαν με της τέχνης τα βαθύτερα νοήματα κι ακούσματα,αλλά και όλους εμάς να καμαρώνουμε!