4 Μαΐ 2011

Τατούλης - Αποστολόπουλος: Πολιτική κόντρα ή "στοχευμένη " αμέλεια;


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε σήμερα την συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη με θέμα, όπως όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν, την απόρριψη του προυπολογισμού της Περιφέρειας... απο την γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Jenny's World  ,o προϋπολογισμόs της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2011 που είχε πρόσφατα υπερψηφιστεί από το περιφερειακό συμβούλιο, επεστράφη πίσω γιατί  κατά τη σύνταξή του, δεν ελήφθησαν υπόψη οι 12 παρατηρήσεις της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου αλλά και γιατί στάλθηκε η εισηγητική έκθεση που συνοδεύει τον προϋπολογισμό ανυπόγραφη.
Το γεγονός έχει προκαλέσει την έντονη ενόχληση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη ο οποίος σήμερα αναμένεται ιδιαίτερα αιχμηρός, τονίζοντας ότι είναι εκτός αρμοδιοτήτων του γ.γ. αποκεντρωμένης διοίκησης Τάσου Αποστολόπουλου η επιστροφή στην περιφέρεια του προϋπολογισμού της.
Παράλληλα ο κ. Τατούλης με επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση τονίζει ότι ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας έχει ήδη ξεκινήσει να εκτελείται εφόσον έχει εγκριθεί από το περιφερειακό συμβούλιο.
Εδώ όμως να σημειώσουμε πως ανάλογη εμπλοκή δεν σημειώθηκε στον προυπολογισμό του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρα,εφόσον δεν προέκυψαν οι παραπάνω λόγοι για τους οποίους η υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου έχει εκφράσει ενστάσεις.