4 Μαΐ 2011

Το Χόλιγουντ κάνει ταινία τον Λάντεν


Το επιχειρηματικό τους δαιμόνιο επιστράτευσαν εταιρείες ανά τον κόσμο, δραττόμενες της ευκαιρίας να εμπορευματοποιήσουν τον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν. Πρώτο και καλύτερο το Χόλιγουντ, το οποίο ετοιμάζει ήδη... ταινία με τα έργα και τις ημέρες του ιδρυτή και ηγέτη της Αλ Κάιντα.

Η βραβευμένη με Οσκαρ σκηνοθέτις Κάθριν Μπίγκελοου προετοιμάζει την ταινία υπό τον τίτλο «Kill Bin Laden» («Σκοτώστε τον Μπιν Λάντεν»), που θα αναφέρεται στη ζωή του ηγέτη της Αλ Κάιντα. Η Μπίγκελοου, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα που βραβεύεται με Οσκαρ σκηνοθεσίας, για την ταινία της «The Hurt Locker» το 2010, ξεκίνησε τον σχεδιασμό της ταινίας και το κάστινγκ πριν από μερικές εβδομάδες.

Αρχικά η ταινία επρόκειτο να είναι βασισμένη, σε μια παλαιότερη, αποτυχημένη αποστολή των αμερικανικών δυνάμεων να σκοτώσουν τον Μπιν Λάντεν στη μεθόριο μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν.

Αλλά η νέα εκδοχή της ταινίας θα περιλαμβάνει και το θριαμβευτικό τέλος, αναφέρει η ίδια πηγή.

Την ταινία φέρεται ότι θα χρηματοδοτήσει η Μέγκαν Ελισον, κόρη του μεγιστάνα της τεχνολογίας Λάρι Ελισον, και σε αυτή θα πρωταγωνιστεί ο 36χρονος Αυστραλός ηθοποιός Τζόελ Ετζερτον, ο οποίος έχει στο παρελθόν εμφανιστεί στον «Πόλεμο των Αστρων» και πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Warrior».

ΠΗΓΗ: ethnos.gr