4 Μαΐ 2011

Συνδικα-ληστές συνειδήσεων !


Γράφει ο Ντίνος Παπαντωνίου

Συνδιαχειρηση, Συνδιοικηση, Επαναστατική γυμναστική, Γαστρονομικές συναντήσεις!  Επαναστατική γυμναστική! Σε αυτή την πλατφόρμα κινήθηκαν τα τελευταία 30χρόνια... οι συνδικαλιστικές ηγεσίες(ΓΣΕΕ,ΑΔΕΔΥ).Ένα σοβαρό κείμενο για την κρίση, την ανάπτυξη, τις εργασιακές σχέσεις, την οικονομία, τον πολιτισμό, τα εθνικά μας θέματα δεν διαβάσαμε ποτέ.

Εγκλωβισμένοι στη λογική του ΙΔΙΩΤΙΚΟΔΗΜΟΣΙΟΥ διατήρησαν σε ξεχωριστές διευθύνσεις και κτίρια,την μοναξιά τους,(οι εργαζόμενοι τους έχουν γυρίσει τη πλάτη εδώ και πολύ καιρό),τα αδιέξοδα τους, την ανεπάρκεια τους,τις ψευτοφιλοδοξίες τους κάποτε να ενταχθούν στο πολιτικό προσωπικό,(μερικοί το κατάφεραν).
Εκτός από τα κακόγουστα αντιδημοκρατικά και τριτοκοσμικά συνέδρια για την ανανέωση της θητείας τους, δεν είδαμε ποτέ να πραγματοποιούν ένα σοβαρό συνέδριο και να κατέβουν στη βάση της Ελληνικής κοινωνίας, σε επίπεδο νομού ή περιφέρειας για να κουβεντιάσουν με τους ανθρώπους της εργασίας, της ανεργίας, τους εργαζόμενους πολίτες.
Ίσως γιατί τόσα χρόνια συνήθισαν να μιλούν σε ελεγχόμενα ακροατήρια, χειροκροτητών και ποδοκροτητών.
Η πιο έντιμη πράξη των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είναι η παραίτηση! Είναι ανεπαρκείς. Δεν είχαν, δεν έχουν ρόλο. Είναι φοβισμένοι και βολεμένοι στα κομματικά οφίτσια και στις συνδικαλιστικές καρέκλες τους.
Αυτό που έμαθαν καλά τα τελευταία χρόνια, είναι να συνδιαλέγονται με το εκάστοτε πολιτικό προσωπικό να συμπεριφέρονται  ως εκπρόσωποι των μιζοκομμάτων τις απογευματινές ώρες και το πρωί να φωνάζουν από τα μικρόφωνα.
 Κραυγές και συνθήματα χωρίς ουσία.