21 Απρ 2011

Ξεκίνησαν σήμερα οι αποζημιώσες για την χαλαζόπτωση-Δήλωση Κόλλια


Ξεκίνησαν τη Μεγάλη Πέμπτη οι πληρωμές των αγροτών της Κορινθίας που είχαν υποστεί καταστροφές από χαλαζόπτωση τον Ιούνιο του 2010. Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας δήλωσε:
«Λίγο πριν κλείσει ένας χρόνος από τη σφοδρή χαλαζόπτωση του Ιουνίου 2010 και μερικές... ημέρες πριν το Πάσχα, εδέησε επιτέλους ο ΕΛΓΑ να καταβάλει τα χρήματα των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες της Κορινθίας. Υπενθυμίζω ότι ο ΕΛΓΑ είχε ανακοινώσει στις 23 Μαρτίου ότι την επομένη θα πιστώνονταν στους λογαριασμούς των παραγωγών τα αναλογούντα ποσά. Έκτοτε χρειάστηκε ένας ακόμη μήνας και επανειλημμένες εκκλήσεις και παρεμβάσεις στο Κοινοβούλιο, προκειμένου εντέλει να κατατεθούν οι αποζημιώσεις στους αγρότες της Κορινθίας.
Σε επικοινωνία που είχα την περασμένη εβδομάδα με τις κεντρικές υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, είχα επισημάνει στους αρμοδίους ότι από τις αρχικές καταστάσεις με τους δικαιούχους απουσίαζαν τελείως αγρότες από μεγάλα χωριά, όπως το Σπαθοβούνι, το Καλέντζι και οι Αρχαίες Κλεωνές, οι οποίοι μάλιστα είχαν υποστεί εκτεταμένες ζημιές. Επέμεινα ότι οι αποζημιώσεις θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνουν το σύνολο της Κορινθίας και όχι επιλεκτικά ορισμένες περιοχές, διαφορετικά θα μιλούσαμε για εμπαιγμό και άνιση μεταχείριση.
Εκ του αποτελέσματος βλέπω ότι οι παρεμβάσεις μου είχαν αποτέλεσμα και θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι δόθηκε λύση για το σύνολο των παραγωγών της Κορινθίας. Παρ’όλη την καθυστέρηση, με χαροποιεί το γεγονός ότι οι γιορτές θα βρουν τους παραγωγούς μας ενισχυμένους με αυτό έστω το μικρό βοήθημα. "