21 Απρ 2011

Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στο Alter και ρήξη με τις διαφημιστικές εταιρείες


    Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι δημοσιογράφοι στο Alter, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να εμποδίσουν την εκπομπή, οποιουδήποτε προγράμματος από το κανάλι.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, καταβλήθηκε το 20% του μισθού και ολόκληρο το... Δώρο του Πάσχα στους εργαζομένους, ενώ ο διευθύνοντας σύμβουλος, Κώστας Γιαννάκος, υποσχέθηκε και πάλι πλήρη εξόφληση. Παράλληλα, σε ρήξη έχουν έρθει Alter και Διαφημιστικών Εταιρειών.

Χτες, κρόουλ που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό, καλούσε τις διαφημιστικές εταιρείες «να επιστρέψουν αμέσως τα δεκάδες εκατομμύρια που παράνομα έχουν αρπάξει από το Alter, για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, οι φόροι και να συνεχίσει το κανάλι τη λειτουργία του. Το πάρτι τέλειωσε. Θα τα βγάλουμε όλα στη φόρα».

Άμεση ήταν η απάντηση της Ένωσης Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδας. Η ΕΔΕΕ σε ανακοίνωσή δηλώνει «έκπληκτη» για το μήνυμα και αναφέρει πως «η ΕΔΕΕ κατανοεί ότι, υπό το κράτος της κρίσης και του πανικού της κατάρρευσης, μια επιχείρηση μπορεί να χάσει έως ένα βαθμό το μέτρο των αντιδράσεών της».

«Η συγκεκριμένη δήλωση, όμως, με συνοδεία απειλών, συνιστά συκοφαντική δυσφήμιση για έναν ολόκληρο κλάδο, συλλήβδην, και αποτελεί ακραία κατάχρηση της δεδομένης δύναμης που έχουν τα ΜΜΕ να επηρεάζουν την κοινή γνώμη», τονίζει η ΕΔΕΕ σχετικά με την απειλή πως «θα τα βγάλουμε όλα στη φόρα», που ανέφερε το κρόουλ.

«Στη γνώση της ΕΔΕΕ, η κατάσταση την οποία έχει δημιουργήσει το Alter στη διαφημιστική αγορά είναι ακριβώς η αντίστροφη: Ο σταθμός αδυνατεί να ανταποκριθεί, από το Μάιο 2010, σε οφειλές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ προς συναλλασσόμενες διαφημιστικές εταιρίες και έχει φέρει πολλές από αυτές σε εξαιρετικά δυσμενή οικονομική θέση.
Είναι θλιβερό να προσπαθούν η διοίκηση και οι μέτοχοι του Alter να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους του σταθμού, προσπαθώντας να μεταφέρουν τις δικές τους ευθύνες στις εταιρίες του κλάδου μας.

Σε κάθε περίπτωση, οι οικονομικές διαφορές – αν υπάρχουν αυτές εν προκειμένω- λύνονται από τα αρμόδια δικαστήρια και τις αρχές του κράτους και όχι μέσω "λαϊκών δικαστηρίων", συκοφαντικών μηνυμάτων και απειλών», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr