21 Απρ 2011

Αλέκος Πνευματικός : Δεν με ικανοποίησαν οι δεσμεύσεις του Υπουργού Πολιτισμού



Επ΄ευκαιρία  των ευχών για το Πάσχα,  ο Δήμαρχος Κορινθίων  ενημέρωσε τους παρευρισκομένους δημοσιογράφους σχετικά με τη συνάντηση που είχε  την τρέχουσα εβδομάδα  στην Τρίπολη με τον Υπουργό πολιτισμού κ. Γερουλάνο. 
Ο Δήμαρχος προσκάλεσε τον Υπουργό να επισκεφθεί την Κόρινθο και να δει από κοντά τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου μας, χώροι οι οποίοι είναι...
ιδιαίτερου τουριστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Με  αυτόν τον τρόπο ο υπουργός θα σχηματίσει  προσωπική άποψη για την περιοχή μας και από κοινού θα σχεδιάσουμε και θα αποφασίσουμε για το τι πρέπει να γίνει κατά προτεραιότητα  για τον τόπο μας. Ετσι, θα οδηγηθούμε τα επόμενα χρόνια σε ρυθμούς ανάπτυξης που θα βοηθήσουν  όχι μόνο τον Δήμο μας αλλά και την Χώρα.
Δυστυχώς όμως, από προσωπική του επιλογή, δεν επισκέφθηκε έως σήμερα  τον δήμο μας και  τον σημαντικότατο αρχαιολογικό χώρο και Μουσείο της  Αρχαίας Κορίνθου, που η επισκεψιμότητά του έχει φθίνουσα πορεία συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν, αφού  πλέον η Αρχαία Κόρινθος κατατάσσεται στην όγδοη θέση από την τρίτη που κατείχε πριν μερικά χρόνια Πανελληνίως.  Αυτό έχει συμβεί λόγω της απουσίας των απαραίτητων πολιτικών που θα προβάλουν  τον μοναδικό αρχαιολογικό  πλούτο  από όλες τις κυβερνήσεις  για την περιοχή μας, με αποτέλεσμα το κατρακύλισμα αυτό.
Επιπλέον, η απάντηση του υπουργού αναφορικά με την επιστροφή των Κούρων στον φυσικό τους χώρο που είναι το μουσείο της αρχαίας Κορίνθου, δεν  ικανοποίησε την Δημοτική Αρχή. Ετσι, τόνισε ο δήμαρχος, «θα πρέπει να αγωνιστούμε με ότι μέσο διαθέτουμε για να μην συνεχιστεί άλλο αυτή η «υπεξαίρεση» των Κούρων από την Κόρινθο.
Αυτή λοιπόν η απουσία των απαραίτητων πολιτικών για την περιοχή μας που αφορά όχι μόνο τον πολιτισμό αλλά και άλλους  σημαντικούς τομείς, θα πρέπει να αντισταθμιστεί με την ενεργή παρουσία των Βουλευτών μας. Η Κόρινθος στο πρόσφατο παρελθόν είχε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και Εθνικού εισοδήματος και βρισκόταν επάξια Πανελλαδικά στην 7η- 8η  , αλλά τώρα έχει  κατρακυλήσει στην 35η θέση.
Παρ’ ότι διαχρονικά υπάρχουν σε αρκετούς ευθύνες  για αυτήν την κατάσταση, μέχρι τώρα δεν βλέπουμε πρωτοβουλίες για να αντιστραφεί το κλίμα ούτε κάποια σημάδια ανάκαμψης».
Παρ’όλα αυτά την απουσία των αναπτυξιακών πολιτικών, στο μέτρο του δυνατού, έρχεται να τις αναπληρώσει ο Δήμος. Η δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός είναι εδώ, παίρνει πρωτοβουλίες, σχεδιάζει και συμμετέχει ενεργά σε οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη της περιοχής, του Δήμου μας και την Κόρινθο που είναι η πολυπληθέστερη πόλη  του Νομού μας, εμπορικό, πολιτιστικό και τουριστικό σταυροδρόμι από αιώνες.



γραφείο Τύπου