12 Απρ 2011

Ξεκινάει το πρώτο έργο στην Κορινθία που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ

   
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στη χθεσινή του συνεδρίαση, έκανε δεκτή και υπερψήφισε την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γ. Δέδε, για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου.... της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για την υλοποίηση της πράξης «Κατασκευή Δημοτικού Σχολείου Δερβενίου», προϋπολογισμού  1.605.000,00 ευρώ.
    Η απόφαση αυτή είναι το «πράσινο φως» του ανώτερου θεσμικού οργάνου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για τη δημοπράτηση και την κατασκευή του έργου που θα καλύψει τόσο τις εκπαιδευτικές ανάγκες, όσο και τις ανάγκες των πολιτών της περιοχής.
    Στην ίδια συνεδρίαση ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες και οι παρόντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος», ανέλαβαν τη δέσμευση κατόπιν σχετικής εισήγησης της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, πολιτών, γονέων και εκπαιδευτικών της περιοχής, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης να μελετήσουν ταυτόχρονα την προσθήκη, στο υπό κατασκευή Δημοτικό Σχολείο, των επεκτάσεων που απαιτούνται. Οι επεκτάσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η τεχνικά άρτια λύση που θα εξασφαλίσει την εκπαιδευτική αναβάθμιση του σχολείου, με δεδομένο ότι ήδη εντάσσονται στη δυναμικότητά του, λόγω των συγχωνεύσεων, μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλων τοπικών Κοινοτήτων.