12 Απρ 2011

Στον εισαγγελέα οδηγός που δεν πλήρωσε διόδια


    Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα μία γυναίκα που συνελήφθη χθες στην Πάτρα γιατί αρνήθηκε να πληρώσει διόδια στο Ζευγολατιό. Χθες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την αστυνομική διεύθυνση της Πάτρας, όπου κρατείται, ενώ σήμερα οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και... Εργαζόμενων «Δεν Πληρώνω» καλούν σε συγκέντρωση στα δικαστήρια Κορίνθου στις 13.00.

Στο μεταξύ, χθες σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον μέλους των Επιτροπών Αγώνα «Δεν Πληρώνω». Ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος, μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού, αφέθηκε ελεύθερος νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας. Οι Αρχές τον είχαν εντοπίσει χθες το πρωί έξω από την οικία του και τον είχαν προσαγάγει βίαια στο Α.Τ. Κηφισιάς, όπως κατήγγειλε στο tvxs.gr, ο Βασίλης Σαραντόπουλος, έτερο μέλος των Επιτροπών Αγώνα.

Σύμφωνα με τον κ. Σαραντόπουλο, μέλη των Επιτροπών Αγώνων «Δεν πληρώνω» πραγματοποίησαν την Κυριακή διαμαρτυρία στην Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας στο Κιάτο, προκειμένου να επιστραφούν σε οδηγούς πινακίδες, διπλώματα και άδειες κυκλοφορίας που τους είχαν αφαιρεθεί, όταν ζήτησαν να περάσουν από τα διόδια χωρίς να πληρώσουν και λαμβάνοντας απλώς πιστωτικό σημείωμα –το οποίο δεν τους επιδόθηκε ποτέ.

Η αστυνομία, σύμφωνα με τον κ. Σαραντόπουλο, συναίνεσε στην επιστροφή των αντικειμένων.
Ωστόσο κατηγόρησε τους συγκεντρωμένους ότι κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής τους, προχώρησαν σε υπεξαίρεση και φθορά δημοσίων εγγράφων (κλήσεων για παραβάσεις που είχαν βεβαιωθεί). Τα μέλη των Επιτροπών Αγώνα αρνούνται οποιαδήποτε τέτοια πράξη.
Οι αρχές σημείωσαν τον αριθμό αυτοκινήτου των μελών των Επιτροπών Αγώνα που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, για να εντοπίσουν τους ιδιοκτήτες τους, κι έτσι «έφτασαν» στον κ. Παπαδόπουλο.

ΠΗΓΗ: tvxs.gr