4 Μαρ 2011

Οι δηλώσεις Τατούλη -Δέδε μετά τις συσκέψεις με φορείς και προϊσταμένους των υπηρεσιών


Στην παρέμβασή του ο κος Δέδες στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου που ακολούθησε της συνάντησης αναφέρθηκε στη σημασία της επίσκεψης του   Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην Κορινθία, τονίζοντας χαρακτηριστικά:
«Η Περιφερειακή Ενότητας Κορινθίας με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκε... τον Περιφερειάρχη μας , τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ Πέτρο Τατούλη .Ο κ Τατούλης έχει πλήρη γνώση των συνθηκών μέσα στις οποίες δουλεύουμε και δραστηριοποιούμαστε και εμείς και οι υπηρεσίες  μας σε αυτό το κρίσιμο διάστημα της μετάβασης , αλλά του δόθηκε η ευκαιρία και η δυνατότητα από πρώτο χέρι και μέσα σε μια δια ζώσης επαφή να συναντήσει τα στελέχη της διοίκησης , να μοιραστεί μαζί τους  σκέψεις , απόψεις και προβληματισμούς και πάνω από όλα να τους μεταφέρει το όραμα της νέας Καλλικρατικής Περιφέρειας και πως αυτό μπορεί μέσα από τις πολιτικές και διοικητικές λειτουργίες και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας να γίνει πράξη .Εμείς κ. Περιφερειάρχη συνεπείς στα όσα έχουμε δηλώσει,  συνεπείς στα όσα έχουμε δεσμευτεί μαζί σας απέναντι στους πολίτες του Νομού μας και τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, χαιρόμαστε ιδιαίτερα που σήμερα εξειδικεύσατε τις κατευθύνσεις και τους στόχους σας και δώσατε μέσα από το όραμα της Περιφέρειας και της ηγεσίας της  το σαφή δρόμο που θα πρέπει όλοι μαζί να ακολουθήσουμε στη νέα πορεία . Σας ευχαριστούμε θερμά και δεσμευόμαστε στην συνέχεια να εντείνουμε  ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές μας για την υπέρβαση των αντικειμενικών δυσκολιών και των όποιων προβλημάτων που συναντώνται στην καθημερινή λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης σε αυτό το μεταβατικό στάδιο υλοποίησης του Καλλικράτη».
Παίρνοντας το λόγο ο κος Τατούλης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την εύρυθμη λειτουργία του θεσμού, επισημαίνοντας τα εξής:
«Επισκέπτομαι την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας προκειμένου να συζητήσουμε και να εξετάσουμε μαζί διάφορα ζητήματα . Χαίρομαι ιδιαίτερα και εξέφρασα δημόσια την ικανοποίηση μου για τα θετικά αποτελέσματα σε αυτή την δύσκολη περίοδο. Η διοίκηση ανταποκρίθηκε στις ευθύνες της και σε αγαστή συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δέδε, με τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ.   Παπαφωτίου καθώς και με τα υπόλοιπα στελέχη και συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου , η προσπάθειά της αυτή είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα .
Όπως είναι γνωστό η Περιφέρεια Πελοποννήσου κινήθηκε αποτελεσματικότερα από κάθε άλλη Περιφέρεια , είχε ιδιαίτερη προετοιμασία και πέτυχε τους στόχους της . Όπως ξέρουν οι πολίτες αυτός ο χρόνος της μετάβασης είναι ένας δύσκολος χρόνος . Εμείς μπορέσαμε και ξεπεράσαμε τις όποιες δυσκολίες ολοκληρωτικά . Όπως προεκλογικά είχα δεσμευτεί οι επαφές μου θα είναι συνεχείς και διαρκείς και σταθερές σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες .
Η συνεργασίας μας είναι δεδομένη , το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό , άλλωστε θεωρώ ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά κρίσιμα ζητήματα.
Η αδυναμία των προηγούμενων αρχών που υπηρέτησαν το θεσμό της νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στο να προετοιμάσουν τις περιφερειακές ενότητες ώστε  να αξιοποιήσουν το χρηματοδοτικό εργαλείο που ονομάζεται ΕΣΠΑ αλλά και τα υπόλοιπα χρηματοδοτικά εργαλεία ήταν εμφανής και δεν έγινε δυνατή η ανταπόκριση στις ανάγκες , στις απαιτήσεις και στις προσδοκίες της κοινωνίας της Πελοποννήσου.
Εμείς ερχόμαστε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να απαλείψουμε αυτά τα ελλείμματα , να δημιουργήσουμε καινούργιες συνθήκες, να έχουμε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και θεωρούμε ότι θα πετύχουμε.  Είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε γιατί πάντοτε και μπροστά μας είναι η προσδοκία των συμπολιτών μας . Αυτή την προσδοκία δεν θα την διαψεύσουμε σε κανένα επίπεδο».