28 Φεβ 2011

Επιμένει η πλειοψηφία στην επιλογή Μπουλούκου! Τατούλης : "Το πολιτικό πρόβλημα το έχουν οι μειοψηφίες που δεν μας άπλωσαν το χέρι!"



Σήμερα συνεδριάζει το Περιφερειακό συμβούλιο και για μια ακόμη φορά τίθεται προς ψήφιση η εκλογή του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης. Για το συγκεκριμένο θέμα τόσο η πλειοψηφία, όσο και η μειοψηφία έχουν δεχθεί...
αυστηρή κριτική για την αδυναμία τους να συναινέσουν σε ένα τόσο σημαντικό νέο θεσμό που θα λειτουργήσει προς όφελος της κοινωνίας. Το θέμα αυτό απασχόλησε και την χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της "Νέας Πελοποννήσου"..Η πλειοψηφία θα στηρίξει και πάλι την υποψηιότητα Μπουλούκου..Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπήρξαν χθες κάποιες φωνές που επεσήμαναν το γεγονός ,εκφράζοντας την δυσαρεσκειά τους για αυτήν την στάση..Ο Πέτρος Τατούλης τότε τους υπενθύμισε πως ουδείς απο τους συμβούλους όταν είχε τεθεί το θέμα στήριξης του Γιώργου Μπουλούκου είχε διαφωνήσει ή είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις του..
Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης τόνισε : "θα επιμείνουμε στην αρχική μας διατύπωση. Το διακύβευμα του θεσμού δεν είναι το πρόσωπο, αλλά η κατοχύρωση της συναίνεσης, που είναι ένα βαθιά πολιτικό θέμα. Από την στιγμή που εμείς ως συμπολίτευση, και κάτω από την δική μου προσωπική παρέμβαση, υπερψηφίσαμε όλες τις προτάσεις της αντιπολίτευσης σε σχέση με την εκλογή προσώπων στα νέα όργανα, όφειλαν και εκείνοι έξαρχε να είχαν στηρίξει αντίστοιχα και τις δικές μας επιλογές υπογράμμισε για να καταλήξει: «Το ζήτημα της απώλειας κάποιον δικών μας ψήφων στις ψηφοφορίες είναι ένα ζήτημα ηθικό το όποιο δεν θέτω γιατί ποτέ δεν υπήρξα ηθικιστής, το πολιτικό όμως πρόβλημα το έχουν οι μειοψηφίες, που αρνηθήκανε να μας απλώσουν το χέρι στην συναινετική διαδικασία που εμείς έμπρακτα από την πρώτη κιόλας μέρα υποδείξαμε».