28 Φεβ 2011

ΕΑΣ Νεμέας : Μια προκήρυξη με ..οικογενειακά κριτήρια! Ε! Όχι κι έτσι!



Ακούστε τώρα μια Νεμεάτικη ιστορία που έφτασε σήμερα στ' αυτιά μου  ...
Πριν απο 15 ημέρες περίπου ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα απο την ΕΑΣ Νεμέας η προκήρυξη για την πρόσληψη δυο υπαλλήλων πτυχιούχων...
στην Οργάνωση και Διοίκηση επιχειρήσεων,με γνώσεις ξένων γλωσσών,γνώσεις στην πληροφορική κ.ο.κ.
Έσπευσαν νέα παιδιά να καταθέσουν τα πτυχία τους ,τα βιογραφικά τους ,την εργασιακή τους εμπειρία προσδοκώντας σε τέτοιους καιρούς "μια θέση στον ήλιο!".
Τελικώς οι θέσεις πληρώθηκαν και κατά "διαβολική σύμπτωση" σαν αυτές που συνηθίζονται χρόνια στην χώρα μας,οι τυχεροί νέοι υπάλληλοι της ΕΑΣ Νεμέας είναι δυο κοπέλες !Η μία κόρη μέλους του ΔΣ της Ένωσης  και η δεύτερη κόρη υπαλλήλου της ΕΑΣ που συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα!
Μπορεί κάποιος που επιμένει να βλέπει τα πράγματα καλοπροαίρετα να πει  πως έχουν κι αυτά τα παιδιά δικαίωμα στις ευκαιρίες και στην εργασία!Ουδεμία αντίρρηση!

Αλλά οι πληροφορίες μου επιμένουν πως υπήρχαν αιτήσεις που πληρούσαν όλες απαιτήσεις της προκήρυξης και με το παραπάνω  ..και μάλιστα υπήρξε και μια περίπτωση που παρουσίαζε και εργασιακή εμειρία 8χρονη με αντικείμενο ιδιαίτερα σημαντικό!
Ποια ήταν δηλαδή  τα ιδιαίτερα προσόντα των υπαλλήλων που προκρίθηκαν και κυρίως ποια ήταν η προηγούμενη εργασιακή τους διαδρομή; 


Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ζήτησαν οι ενδιαφερόμενοι να δουν τα στοιχεία αξιολόγησης τους και φυσικά δεν τους δόθηκε κανένα χαρτί και καμία εξήγηση!

Το ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι γιατί έγινε η προκήρυξη αυτή; 

Αφού δεν επρόκειτο για ΑΣΕΠ αλλά για το ίδιο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ που αποφασίζει για τις προσλήψεις ..."των παιδιών του" κι όχι των παιδιών του κοσμάκη ,τι την ήθελαν την προκήρυξη; Αφού οι συγγενείς και οι φίλοι αυτών αποφάσιζαν και αξιολογούσαν !

Είναι απορίας άξιο γιατί να προβεί η ΕΑΣ σε αυτή την κίνηση και ο ποιος ο στόχος της..
Γιατί αυτή η υποκρισία και ο εμπαιγμός!
Έχω την αίσθηση πως το θέμα θα πάρει διαστάσεις ..και Θα έρθει στο ΔΣ Νεμέας ..Νομίζω πως πλέον η εσωστρέφεια σε τέτοια ζητήματα,που ο κόσμος ματώνει για να επιβιώσει , σημαίνει ευθεία ηθική εξαπάτηση ! Γι αυτό κύριοι δημοτικοί συμβουλοι πάρτε θέση!