20 Φεβ 2011

Ψάχνουν λεφτά για το έργο Παραδείσια -Τσακώνα


Επιστολή στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη προτίθεται να στείλει ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης, για παρέμβασή του όσον αφορά στην καθυστέρηση πληρωμών στο έργο Παραδείσια - Τσακώνα.
Όπως σημείωσε χθες, ακόμα δεν..
έχουν υπογραφεί οι συλλογικές συμβάσεις έργων και, κατά συνέπεια, δεν υπάρχει .δυνατότητα εκταμίευσης ποσού προς την κατασκευάστρια εταιρεία. Η τελευταία έχει λογαριασμούς εργασιών ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ και εκτελεσμένες εργασίες ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ διατείνεται ότι δεν υπάρχει επαρκής τροφοδότησή της από τραπεζικούς λογαριασμούς λόγω εξάντλησης του πλαφόν της.
«Αυτό το θέμα δημιουργεί μια κατάσταση επιβράδυνσης των εργασιών, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος, εάν δε γίνουν έγκαιρα εκταμιεύσεις, να έχουμε ολίσθηση των προθεσμιών που έχουν δοθεί, τόσο για τη λειτουργία του τμήματος με την παράκαμψη στη μεγάλη μεταλλική γέφυρας Τ4, που είναι σχεδιασμένο να παραδοθεί τον Ιούνιο, όσο και για την οριστική παράδοση του τμήματος στο τέλος του χρόνου.
Αυτό, σε συνδυασμό με την προώθηση των εργασιών από την Κοινοπραξία Μωρέα και την ασφαλτόστρωση του δρόμου μέχρι τον κόμβο της Κυπαρισσίας, θα δημιουργήσει απαιτήσεις εκ μέρους της παραχωρησιούχου εταιρείας Μωρέας για την πληρωμή των διοδίων που αντιστοιχούν στο τμήμα Παραδείσια - Τσακ-ώνα. Καταβάλλεται μια συντονισμένη προσπάθεια αυτή τη στιγμή από πολλούς παράγοντες για προώθηση της ΣΑΕ και την εκταμίευση χρημάτων προς την εταιρία», παρατήρησε ο κ. Μαλαπάνης.




Πηγή: tharrosnews.gr