3 Νοε 2010

Χτυπούν “κάρτα” για να καπνίσουν



Οι εργαζόμενοι του Δημοτικού Συμβουλίου της περιοχής Breckland στη Βρετανία θα το... ξανασκεφτούν πριν κάνουν διάλειμμα για ένα τσιγάρο. Όπως αποφάσισε η διοίκηση, ο χρόνος που θα αφιερώνουν για την αγαπημένη τους συνήθεια, θα τους αφαιρείται από το μισθό.Το Δημοτικό Συμβούλιο του Μπρέκλαντ αποφάσισε να...
αναγκάσει τους εργαζομένους να μετρούν το χρόνο που ξοδεύουν καθημερινά για να καπνίσουν. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του συμβουλίου, Γουίλιαμ Ναν, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί ύστερα από συνεννόηση με το προσωπικό.

"Το ευέλικτο σύστημα εργασίας μας επιτρέπει στους καπνιστές να κάνουν διαλείμματα για τσιγάρο χωρίς να επηρεάζεται ο συνολικό χρόνος εργασίας και αυτό είναι δίκαιο για όλους", δήλωσε ο Ναν στο πρακτορείο Reuters.

Παρόλο όμως που το προσωπικό του Δημοτικού Συμβουλίου του Μπρέκλαντ αντιμετωπίζει θετικά το νέο κανόνα, ορισμένοι δείχνουν αντίθετοι προς την πολική αυτή.

Η ομάδα καπνιστών “Forest” δήλωσε στο BBC ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει διάλειμμα από τη δουλειά και ότι το σχέδιο είναι "τυραννικό".

"Πολλοί καπνιστές πιστεύουν ότι περιστασιακά ένα τσιγάρο τους βοηθά να συγκεντρωθούν", δήλωσε εκπρόσωπος του Forest.

ΠΗΓΗ: enet.gr