24 Οκτ 2010

Ολα τα φώτα σε δύο ντέρμπι



Στο ΟΑΚΑ και το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» πέφτουν απόψε τα φώτα στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Super League.Στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής διεξάγονται δύο μεγάλα ντέρμπι. Το πρώτο είναι το παραδοσιακό αθηναϊκό ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού και το δεύτερο ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αρη. 
Ας δούμε, όμως, με τη σειρά τις  αναμετρήσεις:

* Ο αγώνας που κλείνει το πρόγραμμα είναι αυτός του ΟΑΚΑ (21.00, απευθείας Novasports). Η ΑΕΚ ως γηπεδούχος, στην κοινή τους έδρα, υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στη μεγαλύτερη κόντρα της αγωνιστικής. Αμφότεροι οι αντίπαλοι προέρχονται από τις μεσοβδόμαδες ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις, κάτι που σημαίνει ότι κουβαλάνε κόπωση, πέραν από τις όποιες απουσίες έχουν λόγω τραυματισμών, οι οποίες για τον Παναθηναϊκό εν προκειμένω είναι πολύ περισσότερες και σημαντικότερες. Αγωνιστικά και οι δύο ομάδες το τελευταίο διάστημα δείχνουν σημαντικά σημάδια ανάκαμψης και τα πάντα προϊδεάζουν ότι ο αγώνας μπορεί να είναι υψηλού επιπέδου, με ρυθμό, φάσεις και -γιατί όχι;- αρκετά γκολ.

* Στο Φάληρο, τώρα, μισή ώρα πριν από το αθηναϊκό ντέρμπι (20.30, απευθείας ΝΕΤ), ο πρωτοπόρος του πίνακα Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Αρη. Εκ διαμέτρου αντίθετα τα δεδομένα για τις δύο ομάδες. Οι Πειραιώτες δεν έχουν εφέτος καμία ευρωπαϊκή υποχρέωση, γεγονός που τους επιτρέπει να δουλεύουν κάθε εβδομάδα δίχως άλλη σκέψη παρά μόνο το πρωτάθλημα, σε αντίθεση με τους Θεσσαλονικείς, που και πολλά προβλήματα με τιμωρίες και τραυματισμούς έχουν να αντιμετωπίσουν, αλλά και μόλις πριν από τρεις ημέρες έδωσαν αγώνα για τη φάση των ομίλων του Europa League.