12 Οκτ 2010

ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ



Μετά από την έγκριση του καταστατικού της, η νεοσύστατη «Εταιρεία Κορινθίων Συγγραφέων» πραγματοποίησε την πρώτη Γενική Συνέλευση των ιδρυτικών της μελών, στην αίθουσα του θεάτρου του Δημαρχείου Κορίνθου, την Παρασκευή 20-09-2010.
Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα γνωστοί Κορίνθιοι και Κορίνθιες συγγραφείς επιβεβαίωσαν την επιθυμία και το όραμά τους για τη δημιουργία ενός ακμαίου σωματείου, που θα συνδέει τους δημιουργούς, οι οποίοι κατάγονται από την Κορινθία ή διαβιούν εδώ,
θα συγκεντρώνει τις πνευματικές δυνάμεις του τόπου μας, θα υποστηρίζει το συγγραφικό τους έργο, θα το αναδεικνύει και θα το προβάλλει, με όσα μέσα μπορεί να διαθέτει.
Στους οραματικούς τους στόχους είναι η ίδρυση μόνιμου εντευκτήριου συγγραφέων και φίλων του βιβλίου και της τέχνης, το οποίο θα λειτουργεί και ως Κορινθιακή Βιβλιοθήκη και ως εκθετήριο προβολής της Κορινθιακής βιβλιογραφίας.
Για την πραγμάτωση αυτών των φιλόδοξων σχεδίων, που απώτερος σκοπός τους είναι η πολιτιστική εξύψωση-ανάδειξη της Κορινθίας και η πνευματική καλλιέργεια των Κορινθίων πολιτών, ιδιαίτερα μάλιστα της Κορινθιακής νεολαίας, χρειάζεται τόσο η συστράτευση όλων των συγγραφέων του τόπου μας, όσο και η επίδειξη χορηγικού ενδιαφέροντος από τους φορείς και τους «σύγχρονους μαικήνες» -πρόσωπα ή επιχειρήσεις- που δε λείπουν από την Κορινθία μας.
Το πρώτο εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο της «Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων» απαρτίζεται από τους κ.κ.: 
1. Πρόεδρος: Ματθαίος Ανδρεάδης
2. Αντιπρόεδρος: Σωτήρης Κοκωνάκης 
3. Γενικός Γραμματέας: Γιάννης Δ. Μπάρτζης 
4. Οργανωτικός Γραμματέας: Ελένη (Νέλη) Σπηλιοπούλου
5. Ταμίας: Γιώργος Κωστούρος
6. Μέλος: Γιάννης Σώκος
7. Μέλος: Ελένη Κυριαζοπούλου
Όποιοι συγγραφείς επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη της Εταιρείας, μπορούν να προμηθευτούν το σχετικό έντυπο αίτησης από τα μέλη του Δ.Σ. ή να επικοινωνήσουν με τον Αντιπρόεδρο κ. Σωτήρη Κοκωνάκη (τηλ. 6944641400 – ηλεκτρ. ταχυδρομείο: sotkokonakis@gmail.com ).
Το ξεκίνημα λοιπόν για την ανάδειξη της πνευματικής Κορινθίας έχει ήδη γίνει. Είναι στο χέρι όλων μας να το υποστηρίξουμε, ώστε να επιτύχει…
Το Δ.Σ.