12 Οκτ 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ "ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΡΟΦΗ BY EPODE"


Στην προσπάθεια αντιμετώπισης του μεγάλου πια προβλήματος της παιδικής παχυσαρκίας, εντάσσεται και το πρόγραμμα παρέμβασης ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by EPODE για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας σε επίπεδο Δήμων και Κοινοτήτων.
Ο Δήμος Κορινθίων εδώ και ένα χρόνο, συμμετέχει ενεργά σε αυτή την προσπάθεια και διοργανώνει κάθε εξάμηνο διαφορετικές δράσεις, αποβλέποντας στην ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας. Γι΄αυτό τον λόγο, καλεί μικρούς και μεγάλους, συλλόγους, εκπαιδευτικούς και μη, φορείς και μεμονωμένους δημότες, να ευαισθητοποιηθούν, να δραστηριοποιηθούν και να λάβουν ένα σημαντικό μάθημα ζωής!

Η μεθοδολογία του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by EPODE επικεντρώνεται στο κοινωνικό σύνολο και το προτρέπει να αλλάξει τον τρόπο ζωής του, με ήπιο τρόπο μέσα από την προώθηση της ισορροπημένης διατροφής και της φυσικής δραστηριότητας.
Στην προσπάθειά μας αυτή, σημαντικότατη είναι η συνεργασία με τα σχολεία του Δήμου που πρόκειται να πραγματευτούν το προτεινόμενο εκπαιδευτικό υλικό στην τάξη τους για ολόκληρο το εξάμηνο, και να συμμετέχουν στις κεντρικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο Δήμο καθώς επίσης και να διευκολύνουν την τοπική ομάδα δράσης  να πραγματοποιήσει σωματομετρήσεις στα σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα για το εξάμηνο Ιούλιος – Δεκέμβριος 2010, ο Δήμος μας, έχει προχωρήσει στην διοργάνωση εκδηλώσεων με θέμα «τα λαχανικά, η γεύση της εποχής». Σε αυτή την προσπάθεια, ο Δήμος μας έχει στο πλευρό του τη συνεργασία της Υπεύθυνης Αγωγής Υγείας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Κα Κατσαούνη Βάσω, τη συμπαράσταση του Κέντρου Νέων Κορινθίας και  την ενεργό συμμετοχή του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού- Τοπικό Τμήμα Κορίνθου. Επιπλέον, τα σχολεία που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι τα κάτωθι: Το Ειδικό Δημοτικό και το ΕΕΕΕΚ Κορινθίας, το Δημοτικό Ξυλοκέριζας, το 3ο –11ο και 12ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου καθώς και τα Εκπαιδευτήρια Ατσόγλου και το Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο.

Για τη θεματική αυτή ενότητα, ο Δήμος Κορινθίων προγραμματίζει να πραγματοποιήσει Εκδήλωση στη συμβολή των πεζόδρομων Κύπρου και Περιάνδρου, (σε περίπτωση βροχής στο Θέατρο του Πανεπιστημίου) την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 11:00-13:00. Η εν λόγω εκδήλωση, πρόκειται να βάλει  τα παιδιά σε μια βιωματική διαδικασία μάθησης μέσα από παιχνίδι – θέατρο και τη συμμετοχή τους στην ενημέρωση του κόσμου.

Πιο συγκεκριμένα η εκδήλωση  θα περιλαμβάνει:

•    Την προώθηση τών λαχανικών απο τους μικρούς μαθητές
•     Συμμετοχή στο παιχνίδι «κυνήγι των λαχανικών»
•     Παρακολούθηση μικρού θεατρικού δρώμενου – κουκλοθέατρο που θα παρουσιαστεί από παιδιά του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, με τίτλο «τα λαχανικά ερωτεύονται»
•    Καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης, θα πραγματοποιούν υπαίθριο ψήσιμο λαχανικών όπου τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν και να δοκιμάσουν.

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό πραγματικά πιστεύουμε ότι τα παιδιά με τη συμμετοχή τους στις βιωματικές αυτές δράσεις, θα πάρουν ένα σημαντικό μήνυμα διατροφής που με τον μοναδικό δικό τους τρόπο θα προσπαθήσουν να τον μεταδώσουν και σε εμάς.

Από ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ