20 Σεπ 2010

ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΑ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ(Οι επισημάνσεις της Τζένης Σουκαρά)

 Προχωράμε ολοταχώς στο τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου ,αναγνώστη μου ,με καιρό αίθριο και θερμοκρασίες Αυγουστιάτικες.. Πώς να μπει τάξη σε τούτη την χώρα ,πες μου ,αφού ακόμα και ο καιρός κάνει τα δικά του κι εμείς του πάμε ασορτί.
Πώς να υπάρξει σοβαρότης ,πρόγραμμα και δράση με τους 35 βαθμούς να βγάζουν πάλι τις ξαπλώστρες στις πλαζ σαν Βραζιλιάνες που ξέμειναν εδώ ;
Προχωράμε ολοταχώς προς τον Οκτώβρη ..και χαμογελώ .Εύχομαι τούτο το καλοκαίρι να μακροημερεύσει πρωτόγνωρα .Τρέμω την ώρα που το πετρέλαιο θέρμανσης σηκώσει κεφάλι κι έρθει ο  Νοέμβρης απαιτητικός και οι γιορτές κατόπιν δίχως δώρο κι επιδόματα ..Το σκέφτομαι και με πιάνει ο πανικός της στέπας!
Στην χώρα τούτη όλα παίρνουν τον δικό τους αυτόνομο δρόμο!
Μπορεί να πείσει ο Γιώργος το πετρέλαιο θέρμανσης να κάτσει στ αυγά του; Σε παρακαλώ! Δεν είδες την βενζίνη !Πλαφόν πήγε να βάλει και σοβάρεψαν οι αντλίες !Δεν την αντέχει  η χώρα τούτην την πειθαρχία.
Μπορούν αναγνώστη μου να καθίσουν οι νταλίκες εσαεί στις άκρες των Εθνικών οδών και να μετρούν το όριο ταχύτητας των οδηγών σαν την τροχαία αυτοκινητοδρόμων; Όχι! Γι αυτό και σήμερα άλλαξαν το «βιολί»!Πάμε στα παλιά και στα γνώριμα ,τα Βαλκάνια και αποτελεσματικά, εκείνα που κλείνουν τους δρόμους και  οι κάμερες κάνουν γκρο- πλαν στους εξοργισμένους πολίτες ! Να γίνει φασαρία ,να πετάξουν εμπορεύματα στους δρόμους ,να ιδρώσει ο Ρέππας ,να εισηγηθεί στον πρωθυπουργό κι αν δεν τον βρει στο τηλέφωνο ,να το πει στον Ραγκούση κι αν κι  εκείνου δεν είναι η αρμοδιότητα ,θα βρει τον Πάγκαλο ,τέλος πάντων κάπου θα το μαρτυρήσει.. Ο μοναδικός φόβος τους , το απρόβλεπτο ..
Κι αν δεν εξεγερθεί η κοινωνία; Εάν δείξει συγκατάβαση και περιμένει στωικά στο μποτιλιάρισμα; Δεν ξέρω ,πολύ φοβούμαι αυτήν την μετάλλαξη και στο εξομολογούμαι!Οι εικόνες που είδα σήμερα με ξάφνιασαν !Επιβάτες των ΚΤΕΛ με τις βαλίτσες στα χέρια ,να κατεβαίνουν από τα λεωφορεία στον Σκαραμαγκα, να περνούν από τα μπλόκα των νταλικέριδων ,να καλημερίζουν και να συνεχίζουν τον δρόμο τους πεζοί ,μέχρι την επόμενη στάση λεωφορείου …Δεν είμαστε εμείς αυτοί! Είναι  ο λουφαγμένος λαός του ΔΝΤ! Που θαρρεί πως η τρόικα μετρά στα τοκοχρεολύσια και την συνετή μας συμπεριφορά!Κι εμείς που δεν θέλουμε να χρωστάμε ,με τσακισμένο εγωισμό ,πραγματώνουμε τους στίχους του λαικού άσματος : «Κύριος ήρθα και κύριος θα φύγω!»Σιγά κύριος ! Με αυτήν την συμπεριφορά μας βλέπω να έχουμε κατοχή μέχρι το 2020 και βάλε! Δεν είδες τον πρωθυπουργό μας ;Ερωτήθηκε για το πότε θα κάνουμε την ηρωική έξοδο από το μνημόνιο και είπε με απόλυτη σαφήνεια: Εάν τα πράγματα πάνε καλά μπορεί και πιο νωρίς από το 2013!Τα έχασε ο λαός! Τόσο γρήγορα ; Δεν κοίταξε βεβαίως το απλανές βλέμμα το πρωθυπουργικό …Κι από την άλλη ο Αντώνης δεν ζήτησε εκλογές ,αλλά δήλωσε έτοιμος ..Δεν ζήτησε εκλογές ,γιατί δηλώνει υπεύθυνος κι ο λαός ανακουφίστηκε που η συγκυρία το έφερε σε τέτοιες ιστορικές στιγμές , να γείρει στα στιβαρά μπράτσα δυο σπουδαίων ανδρών!
Στην Ελλάδα την καταχρεωμένη συμβαίνουν κι άλλα αναγνώστη μου ,που δεν τα πρόσεξες! Το κυνήγι της φοροδιαφυγής υφίσταται μεν ,παραμένει άκαρπο δε.. Κι ενώ εμείς εδώ παίζουμε τους φοροκλέπτες  και τους φοροαστυνόμους ,ας είναι καλά οι τράπεζες του εξωτερικού που τους έδωσαν στυγνά τους πελάτες τους..
70 CD γέμισαν με ονόματα 100.000 Ελλήνων.. Πονοκέφαλος στο υπουργείο Οικονομικών ! Τόσους πολλούς δεν ξέρει τι να τους κάνει! Να λοιπόν που ο Γιώργος ήξερε! Λεφτά υπάρχουν ! Άντε τώρα, καλέ μου να τους τα πάρεις ,να μας γυρίσεις τα επιδόματα και τις περικοπές ,γιατί δανεικά ήταν ,να συνεχίσουμε από εκεί που άλλαξαν τα πάντα! Θα ξαναπάς στο Καστελόριζο και θα αναφωνήσεις : H Ιθάκη ευρέθη, λαέ  μου, πιο γρήγορα από τον Οδυσσέα!
Πάρτε τα cd λοιπόν και κάντε αυτό που πρέπει …Κινηθείτε επιτέλους !Βαρεθήκαμε το επιτόπιο τροχάδην.