20 Σεπ 2010

ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

   Ξεκίνησαν οι εργασίες  Αναπλάσεων  στις συνοικίες της πόλης της Κορίνθου. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 2.700.000 €, το οποίο μετά τη δημοπράτησή του  και τον προσυμβατικό έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, συμβασιοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Με το έργο αυτό αλλάζει ουσιαστικά η  εμφάνιση της πόλης,  όχι μόνον στο κέντρο της πόλης, αλλά και στις γειτονιές, όπως ακριβώς πράττει η Δημοτική Αρχή όλη αυτή την τετραετία.

    Ήδη τα συνεργεία  του εργολάβου βρίσκονται σε πλήρη δράση  στην περιοχή της Ιωνίας (Συνοικισμού) με την  ανάπλαση   στις περιοχές των πλατειών Σμύρνης (στο Βράχο), Κουντουριώτου (απέναντι από το Νοσοκομείο)    και Σταύρου Ηλιόπουλου. Ακολουθούν  οι εργασίες  στην είσοδο της πόλης  (περιοχή Δέλτα) , στην Λ. Κορίνθου  και στις υπόλοιπες   καθέτους της περιοχής του Συνοικισμού.
    Τις αμέσως προσεχείς ημέρες αρχίζουν οι εργασίες  και στις  δημοτικές οδούς Κροκιδά , καθώς και στην Εθνικής Ανεξαρτησίας.
    Οι εργασίες που εκτελούνται είναι η κατασκευή νέων καλαίσθητων  και σύγχρονων πεζοδρομίων, δενδροφύτευση και ηλεκτροφωτισμός.
    Το έργο χρηματοδοτείται από δημοτικούς πόρους, που αποδεικνύει την οικονομική ευρωστία του Δήμου και τη   δυνατότητά του να εκτελεί μεγάλα και σοβαρά έργα από τα ταμεία του Δήμου.
Θεωρούμε δεδομένη τη κατανόηση των συμπολιτών μας  από την  προσωρινή ταλαιπωρία  που θα υποστούν  μέχρι την  αποπεράτωση, αλλά τα έργα μένουν και είναι για το καλό της πόλης και όλων των Κορινθίων και των επισκεπτών .



                ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ