17 Σεπ 2010

ΘΩΜΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ;Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Απάντηση δίνει ο Θωμάς Θωμαίδης για την ιστοσελίδα του δήμου Κορινθίων και θυμίζει κυρίως στα στελέχη του συνδυασμού του που τότε είχαν στηρίξει την προσπάθεια και σήμερα για λόγους προεκλογικούς αντιδρούν πως :

«Η κοινωνία της πληροφορίας ήταν ένα πρόγραμμα που μέσω του υπουργείου εσωτερικών υλοποιήθηκε. Με αυτό το πρόγραμμα είχαν κληθεί οι δήμοι που επιθυμούσαν να έχουν μια σύγχρονη ιστοσελίδα να υποβάλλουν τεχνικό δελτίο ώστε εφόσον το τεχνικό δελτίο  αξιολογηθεί και κριθεί κατάλληλο να ενταχθούν σε αυτό το πρόγραμμα. Πράγμα το οποίο έκανε ο δήμος μας την περίοδο τη δική μου .

Η έγκριση ήρθε όταν δήμαρχος ήταν ο Αλέκος ο Πνευματικός ο οποίος έκανε τη δημοπρασία σύμφωνα με το νόμο , δεν τα αμφισβητεί αυτά κανείς και βεβαίως μετά ανατεθεί το έργο στον ανάδοχο. Το ποσόν καταρχήν των 96.000 ευρώ δεν το καθόρισε ο δήμος , ήταν προκαθορισμένο από το υπουργείο Εσωτερικών πράγμα που επίσης κανείς δεν πρέπει ν αμφισβητεί. Επίσης  δεν πρέπει κανείς ν αμφισβητεί ότι ο δήμος δεν έβαλε ούτε ένα ευρώ, όλα τα χρήματα ήταν απο αυτό το συγκεκριμένο κονδύλι και δεν είναι μόνο ο δήμος Κορινθίων.

 Τον  θόρυβο που έγινε εγώ προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω .

Θα έλεγα επίσης  ότι αναζητώντας και δικαιολογημένα η μειοψηφία ορισμένα θέματα, μπορεί να τα ανακαλύπτει και να τα βγάζει στον αέρα, χωρίς όμως στρεβλώσεις που να μην απεικονίζουν την πραγματικότητα.»

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

«Μίλησα με κάποιον εκ των φίλων που έθεσαν το θέμα, μου είπε όχι δεν είπαμε ποτέ για σκάνδαλο, κρίνουμε την ποιότητα. Πως η ιστοσελίδα έτσι όπως έγινε δεν είναι  αυτή που κάποιος θα κοστολογούσε με τις 96 χιλιάδες ευρώ. Εγώ του απαντώ ότι ο δήμος δεν είχε εδικούς και πως τις προδιαγραφές τις έθεσε το ίδιο το υπουργείο. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές  του υπουργείου έγινε ότι έγινε, επομένως απο κει θα πρέπει κανείς ν αναζητήσει αν υπάρχουν ευθύνες για την ποιότητα τονίζω. Διότι η ποιότητα είναι σχετική, διότι μια ιστοσελίδα δεν μένει στο επίπεδο του στησίματος αλλά  να αναζητήσει αν υπάρχουν ευθύνες για την ποιότητα τονίζω. Διότι η ποιότητα είναι σχετική, διότι μια ιστοσελίδα δεν μένει στο επίπεδο του στησίματος αλλά ανανεώνεται και προχωρά.»