17 Σεπ 2010

Π.ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ :ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ 6ου ΣΠ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Βουλευτής Κορινθίας κ. Πάνος Μπεγλίτης, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης και την υπερψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου περί ιεραρχίας και υπηρεσιακής εξέλιξης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου που έφερε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην Βουλή, θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα σε ένα θέμα, που αφορά στο νομό μας και την πόλη της Κορίνθου. Το θέμα αυτό αφορά στην παραχώρηση κατά χρήση στρατοπέδων προς Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για λόγους δημοσίου συμφέροντος, χωρίς οποιοδήποτε αντάλλαγμα.

Με τον ψηφισθέντα νόμο διαθέτουμε πλέον την αναγκαία νομική βάση, ώστε να προχωρήσουμε στην ικανοποίηση ώριμων αιτημάτων των τοπικών κοινωνιών, δίχως γραφειοκρατικές διαδικασίες και καθυστερήσεις, προς όφελος των πολιτών και της τοπικής ανάπτυξης. Η σχετική ρύθμιση μας δίνει πλέον τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε σημαντικό τμήμα του 6ου Συντάγματος Πεζικού στην Κόρινθο για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών σε υποδομές, που υπάρχουν, όπως έχω δηλώσει, επανειλημμένα και έχω δεσμευθεί.
    Θα προχωρήσω άμεσα σε συνεννόηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή και την ηγεσία της Ε.Λ.Α.Σ και του Πυροσβεστικού Σώματος, για την επίλυση των στεγαστικών προβλημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου, με την κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων σε χώρο του 6ου Συντάγματος Πεζικού. Συγχρόνως είμαι σε συνεννόηση με το Δήμαρχο Κορινθίων κ. Αλ. Πνευματικό για την αξιοποίηση χώρων του Στρατοπέδου για την κατασκευή Διοικητηρίου και χώρων άθλησης για τη νεολαία της πόλης μας.
    Η θετική αυτή εξέλιξη με την ψήφιση του νομοσχεδίου δημιουργεί, πλέον, τις προϋποθέσεις για  την επίλυση χρόνιων προβλημάτων στο νομό μας και για μια νέα αναπτυξιακή προοπτική για όλους τους πολίτες της Κορίνθου.
    Σε στενή συνεργασία και συντονισμό με το συνάδελφο Υπουργό κ. Βενιζέλο, είμαστε έτοιμοι να εργασθούμε προς αυτή την κατεύθυνση.