17 Σεπ 2010

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΥΣΤΡΑΛΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟ.

Στην Αρχαία Κόρινθο, την Τρίτη 21η Σεπτεμβρίου 2010, στο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος των Αγίων Αναργύρων, όπου στεγάζεται το Συνεδριακό Κέ-ντρο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας με την επωνυμία «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», και που ευγενώς παρεχωρήθηκε από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Διονύσιο, θα πραγματοποιηθεί Συνέδριο 40 περίπου Αυστραλών Αρχαιολόγων και μελών του Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) του Πανεπιστημίου Αθηνών.

     Οι Σύνεδροι θα φθάσουν στην Αρχαία Κόρινθο στις 11.00 το πρωί της Τρίτης, 21 Σεπτεμβρίου 2010, και αφού ξεναγηθούν στον Αρχαιολογικό χώρο θα μετα-βούν στο ως άνω Συνεδριακό Κέντρο, όπου θα πραγματοποιήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου τους, με παρουσία του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, ο οποί-ος θα προσφωνήσει το Συνέδριο και του Προέδρου του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητού κ. Νίκου Ολυμπίου και πολλών άλλων Θεο-λόγων Καθηγητών. Μετά το γεύμα, που θα τους παρατεθεί από την Ι. Μητρόπο-λή μας, θα ακολουθήσουν οι διαλέξεις στην αγγλική γλώσσα των διακεκριμέ-νων Αρχαιολόγων Καθηγητών κ. Winter και κ. Santers σχετικά με την Αρχαία Κόρινθο αλλά και τον Απόστολο των Εθνών και ιδρυτή της Εκκλησίας μας  Άγιο Παύλο.
     Το συνέδριο θα συνεχισθεί για τρεις (3) ακόμη ημέρες και θα ολοκληρώσει τις εργασίες του την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010.