18 Σεπ 2010

ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Η ΑΠΟΨΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ

Διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε όσους ψήφισαν και όσους καταψήφισαν το μνημόνιο αναμένεται να χαράξει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας απόψε το βράδυ του Σαββάτου (8:00 μ.μ.) ενώπιον των παραγωγικών φορέων στη ΔΕΘ, παρουσιάζοντας παράλληλα την εναλλακτική λύση που προτείνει το κόμμα του.
Με τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να παρακολουθεί, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, την ομιλία του κ. Σαμαρά από την πρώτη σειρά στο Βελλίδειο, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να επιτεθεί στην κυβέρνηση για την κρίση χρέους, για τα αδιέξοδα στα οποία οδηγεί η πολιτική της, να πει ότι δεν ήταν αναπόφευκτο να φτάσουμε στο μνημόνιο, και να περιγράψει το «άλλο μίγμα πολιτικής» που προτείνει η ΝΔ.

Το πρωί του Σαββάτου ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί τα περίπτερα της 75ης ΔΕΘ και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου θα έχει συνάντηση με τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

Ο κ. Σαμαράς βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από το πρωί της Παρασκευής. Κατά την επίσκεψή του στον χώρο της ΔΕΘ, ο πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε ως πρώτο σταθμό το περίπτερο της νομαρχίας, όπου τον υποδέχτηκαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στη συνέχεια, ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κώστα Γκιουλέκα, με τον οποίο περπάτησε σε δρόμους της πόλης, όπου ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε για τα καταστήματα που αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο ότι ο επιχειρηματικός κόσμος δέχεται μαστίγωμα, όπως είπε, «από αυτή την πολιτική που θέλει λιτότητα και μόνο λιτότητα, ως λύση για την κρίση».

Αργότερα, ο πρόεδρος της ΝΔ παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ, συναντήθηκε με τη διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου και το βράδυ παραβρέθηκε σε εκδήλωσεις της ΔΑΚ ΜΜΕ και της ΟΝΝΕΔ στο «Ολύμπιον».

Η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Βελλίδειο είναι προγραμματισμένη για τη 1:00 μ.μ της Κυριακής.