2 Ιαν 2021

Συνεχίζεται το κυβερνητικό «μπάχαλο» με τον εμβολιασμό των υγειονομικών


Μπορεί η κυβέρνηση να επιχειρεί να διαψεύσει τις καταγγελίες για αναβολές σε εμβολιασμούς υγειονομικών, όμως η πραγματικότητα φαίνεται πως ανατρέπει το κυβερνητικό αφήγημα.

Μετά από μπαράζ...

διαμαρτυριών τις τελευταίες ημέρες, σήμερα, είχαμε και νέες καταγγελίες από γιατρούς, νοσηλευτές, αλλά και σωματεία υγειονομικών. 

Δηλώσεις έκανε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία ανέφερε (realfm), ότι οι προγραμματισμένοι για τη Δευτέρα εμβολιασμοί υγειονομικών στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» αναβλήθηκαν.

Στο θέμα επανήλθε και ο γγ της ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτης Παπανικολάου, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter, δίνει στη δημοσιότητα έγγραφο με τους σχεδιαζόμενους εμβολιασμούς, στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνονται κανένα από τα νοσοκομεία για τα οποία έχουν υπάρξει καταγγελίες.


P.G. Papanikolaou  @PGPapanikolaou  1 ώ

Το επίσημο πλάνο διανομής εμβολίων στα νοσοκομεία για αύριο 3/1. Ούτε "Γεννηματάς" Αθήνας, ούτε Βόλου, Χαλκίδας, Μεσολογγίου κλπ, γενικά ΚΑΝΕΝΑ από όσα καταγγέλθηκε από προχθές η αναβολή έναρξης εμβολιασμών η προγραμματισμένη για 4/1. 

Τι ακριβώς "διαψεύσατε" κ. Θεμιστοκλέους ;


P.G. Papanikolaou @PGPapanikolaou

2/1 : στο πλάνο διανομής εμβολίων στα νοσοκομεία αύριο 3/1 για να αρχίσει 4/1 ο εμβολιασμός των υγειονομικών, ΔΕΝ περιλαμβάνονται τα νοσοκομεία στα οποία από προχθές ως σήμερα αναφέρθηκε πως ο προγραμματισμένος εμβολιασμός αναβάλλεται επ' αόριστον. 

Οι καταγγελίες επιβεβαιώνονται

5:26 μ.μ. · 2 Ιαν 2021·Twitter for Android

81 Retweet   Tweet με παράθεση   192 Επισημάνσεις "Μου αρέσει"


P.G. Papanikolaou  @PGPapanikolaou

470 ραντεβού για εμβολιασμό υγειονομικού προσωπικού στο νοσοκομείο "Γεννηματάς" Αθήνας κλεισμένα για Δευτέρα 4/1 με έτοιμους τους χώρους, τα συνεργεία κλπ. Ξαφνικά σήμερα 2/1 μαθαίνουμε για "άνωθεν εντολή" ακύρωσης της διαδικασίας επ' αόριστον κι εκεί. Μα τι γίνεται @Vkikilias ;

10:36 AM · Jan 2, 2021

942    609 people are Tweeting about this

Υπενθυμίζεται, ότι οι ανακοινώσεις υγειονομικών για αναβολές εμβολιασμών έχουν ξεκινήσει από την παραμονή Πρωτοχρονιάς και περιλαμβάνουν νοσοκομεία της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας κ.α. Σε γενικές γραμμές οι «άνωθεν εντολές» περί αναβολής εμβολιασμών αφορούν σε νοσοκομεία που βρίσκονται στις πέντε από τις επτά υγειονομικές περιφέρειες της χώρας.


Η απάντηση του υπουργείου Υγείας

Μέσα στην κατακραυγή, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία απαντάει μόνο στον... ΣΥΡΙΖΑ για το επίμαχο θέμα αναφέροντας «η χρονιά άλλαξε, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι. Ακόμα και στο κρίσιμο θέμα του εμβολιασμού των υγειονομικών, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε σήμερα νέο πεδίο μικροκομματικής αντιπολίτευσης. Το σχέδιο των εμβολιασμών εξελίσσεται κανονικά, χωρίς καμία διακοπή, σε 9 Νοσοκομεία της χώρας. Ο μαζικός εμβολιασμός των υγειονομικών αρχίζει στις 4/1 και θα εξελιχθεί σε τρεις φάσεις μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Τη Δευτέρα μπαίνουν στη "μάχη 42 επιπλέον Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. σε όλη τη χώρα. Ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά. Δεν υπάρχει θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών».


Η πρώτη κυβερνητική αντίδραση

Νωρίτερα και με καθυστέρηση δύο ημερών ήρθε η πρώτη τοποθέτηση από την κυβέρνηση με τον γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριο Θεμιστοκλέους, να δηλώνει «οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά, χωρίς καμία διακοπή, στα 9 Νοσοκομεία της χώρας» και ως εκ τούτου, «δεν υφίσταται κανένα θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών», τονίζει σε δήλωσή του, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Μέχρι σήμερα στις 12:00, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 3.001 εμβολιασμοί. Χθες Πρωτοχρονιά, έγιναν 264 και από το πρωί μέχρι τώρα, έχουν γίνει 344 εμβολιασμοί» αναφέρει ο κ. Θεμιστοκλέους, που επισημαίνει πως «Όλα τα Νοσοκομεία της χώρας μας έχουν προετοιμαστεί και ο μαζικός εμβολιασμός των υγειονομικών θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 4/1 έως 20/1 σε 3 φάσεις, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί».

Και εξήγησε: «Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 4/1/2020 θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός περισσότερων από 5.000 υγειονομικών σε επιπλέον 42 Νοσοκομεία. Ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά και βάσει σχεδίου.

Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Ως εκ τούτου, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών», κατέληξε.


ΠΗΓΗ: efsyn.gr