2 Ιαν 2021

Hμερολόγιο της Πνευματικής Στέγης Ζευγολατιού: Ένα εξαιρετικό επετειακό αφιέρωμα που αξίζει να αποκτήσετε


Κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες ένα συλλεκτικό ημερολόγιο από την Πνευματική Στάγη Ζευγολατιού και συγκεκριμένα από τον Κωνσταντίνο Σχοινοχωρίτη που αξίζει να δείτε και οπωσδήποτε να έχετε. Πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά.

Πρόκειται για ένα ημερολόγιο επετειακό και αφορά στην..

συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.(1821-2021).


   Στο εξώφυλλο ο Μάρκος Μπότσαρης να πολεμά στο ναό του Απόλλωνος στην Κόρινθο, προιδεάζει για το τι πρόκειται να δούμε. 


 Στις σελίδες του ξετυλίγεται η πιο ένδοξη και σημαντκή  ιστορία του ελληνικού έθνους  , παραθέτοντας στις σελίδες του σημαντικές πληροφορίες  για την Φιλική Εταιρεία, τις Σημαίες που χρησιμοποιήθηκαν, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη , τις δύο από τις επιστολές του που έγραψε από τη Βόχα , φωτογραφίες με Ζευγάδες και στοιχεία για ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ του 1821 του Τρανού Ζευγολατειού, του Βέλου, του Ελληνοχωρίου, της Στιμάγκας. 

ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΧΑΣ.  Διέθεσαν βιός, περιουσίες, τον εαυτό τους  και τις  οικογένειες τους . Χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις της οικογένειας Πιτσούνη του Τρανού Ζευγολατειού, Μπάρτζη του Χασάναγα (νυν Βοχαϊκού), Οικονόμου του Τρανού Ζευγολατειού  .

Η ένδοξη ιστορία της Βόχας στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα είναι ίσως αυτό που κάνει μέσα από τις σελίδες του τόσο ξεχωριστό αυτό το ημερολόγιο. 

Πληροφορίες: 

- Χρήστος Καραχρήστος (6974 09 14 77)

- Κωνσταντίνος Σχοινοχωρίτης (6945 83 20 94)