2 Ιαν 2021

2021 ενταύθα !- της Τζένης Σουκαρά


Αγαπητό 2021 καλως όρισες!Καλώς μας βρήκες! Λίγο στραπατσαρισμένους βέβαια αλλά σε διαβεβαιώ πως θα είμαστε πιο όμορφοι στην άλλη ζωή.Στην "κανονικότητα" η οποία υπό τις παρούσες συνθήκες έχει λάβει βιονικές διαστάσεις.  Τώρα πού..

να καταλάβεις τα χαρακτηριστικά με τη μάσκα στο σαγόνι, με το μυωπικό γυαλί πάνω από τη μάσκα, με τα αυτιά να πετούν όταν αυτή σε στενεύει..

Δείξε κατανόηση στους ταλαίπωρους που κυκλοφορούν σαν ζόμπι στις λεωφόρους με έναν καφέ στο χέρι μετρώντας τις ώρες , τις μέρες, τις εποχές, τα κρούσματα και ράπιντ τεστ και τώρα τα εμβόλια. 

Ελπίζουμε πολύ σε σένα παρά το γεγονός πως δεν το βροντοφωνάζουμε.Και δεν σου το λέμε, για να μην τσαλακωθούμε και πάλι.Και διαψευστούμε,  και στον καθρέφτη αποδοκιμάσουμε  το ποταπό  είδωλο με την μάσκα, που κάποτε η κοινωνία είχε να λέει για την ευφυία του. 

Αγαπητό 2021, δεν θέλω να σε αγχώσω αλλά έχεις δουλειές πολλές να κάνεις. Πρώτα από όλα να εμβολιάσεις..Να εμβολιάσεις τον κόσμο που περιμένει στην επετηρίδα στωικά και να αλυσοδέσεις όλα τα "καλά παιδιά" της κυβερνήσεως που έσπευσαν να εμβολιαστούν για να γλιτώσουν .

2021, απαγόρευσε τις φωτογραφίσεις με το εμβόλιο γιατί ήδη εμείς οι μασκοφορεμένοι έχουμε πάρει ανάποδες με τους φωτογραφιζόμενους ήρωες της ζωής..Δώσε προτεραιότητα σε όσους πρέπει.Και επέτρεψε όλα τα εμβόλια σε όλους..

Το ξέρω καλό μου, δεν είσαι γιατρός, δεν είσαι επιστήμων, δεν είσαι νοσοκομος ,ούτε απόκτημα και δημιουργία κάποιας φαρμακοβιομηχανίας αλλά εάν θες να ονομαστείς έτος σταθμός πρέπει να βάλεις το μαχαίρι στο κόκαλο! Είδες πώς αποχαιρετήσαμε τον προηγούμενο; "Στον αγύριστο" του είπαμε και delete στα χρόνια που έρχονται. Πρόσεχε λοιπόν, μην γίνεις έτος αποτυχημένο. Ο προηγούμενος ήταν ο κακός, εσύ τι; Μια επανάληψη; Ποιος θα σε θυμηθεί αγάπη μου; Τον πρώτο θα βρίζουν πάντα..Γι αυτό νοικοκύρεψε, βάλε τάξη, θέσε όρια. Αν θέλεις να σου κάνουμε κάποιοι κάπου κάποτε τρισάγιο. 

Να ζήσουμε να σε θυμόμαστε. 

2021 οι αστρολόγοι πάντως δεν είναι αισιοδοξοι. Στο αποκαλύπτω. Τους πρώτους μήνες αυτή η επικίνδυνη ατολμία σου θα κτυπήσει κόκκινο. Πρόσεχε πολύ γιατί λίγα απέμειναν για σένα. Κάτι ακρίδες που ακόμα δεν ήλθαν. Οπότε δεν θα το ευχαριστηθείς ..Σχεδίασε την υστεροφημία σου! Προειδοποιώ!

Κοίταξε επίσης να βάλεις και κάποια όρια στο Ορουκ Ρέις . Ποιος θα βάλει καλό μου; Εγώ; Ο Δένδιας ή ο Κυριάκος που ακόμα λύνει το σταυρόλεξο των σχολείων και μας κλείνει όλους μέσα, για να πάει το πρωτάκι την άλλη Δευτέρα να συναντήσει τη δασκάλα του;Εχει πονοκεφάλους ο άνθρωπος, με τα σουλάτσα στο Αιγαίο θα ασχολείται; Με την δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά θα ασχοληθεί για να του προσφέρει η κοινωνία ανθοδέσμες έξω από το σταθμό του τρένου(άσχετο).

Κοίταξε να μην μας επιφυλάξεις κανέναν ελληνοτουρκικό πανικό γιατί στο λέω, δεν βλέπω άνθρωπο να διαδηλώνει στο Σύνταγμα κατά του Ερντογάν εν μέσω τρίτου κύματος κορωνοιού και στην επετηρίδα των εμβολίων. Σου υπόσχομαι τρελή ερημιά γι αυτό δεν σε παίρνει να κάνεις κορδέλες στο Αιγαίο. Πώς ; Τα κανόνισε ο προηγούμενος; Τι κανόνισε αγάπη μου; Ποιος νομίζει πως είναι ο προηγούμενος που του είπα "άντε γεια" την παραμονή; Εξάλλου το 'πε και ο Σαμαράς. Με πειρατές δεν μιλάμε. Τι θα παραστήσουμε τώρα; Τον καπτεν κουκ; Σε παρακαλώ και είμαστε και εξαντλτημένοι από την καραντίνα. 

2021 , ως αριθμός είσαι πανέμορφος, στο είπα; Σας χωρίστρα με καθαρό μέτωπο. Μην το αμαυρώσεις. Έχε γούστο και εντιμότητα. Δεν πάμε Χάγη. Δεν πάμε πουθενά. Εκτός εαν εμβολιαστούν όλοι. Άσχετο!Ο Ερντογάν θα εμβολιαστεί; Γιατι ο Κυριακος εμβολιάστηκε..Τι βλέμμα την ώρα εκείνη. Σαν τον Αθανάσιο Διάκο λίγο πριν το μαρτύριο. 

Νέο έτος με το ένα μηδενικό και τον άσσο για έκπληξη δώσε αυτή την ώθηση σε όλους να αρχίσουν να ονειρεύονται μέρες ηλιόλουστες και δρόμους φαρδείς με κίνηση!!Θα μου πεις ότι σιχαίνομαι το μποτιλιάρισμα..Ο εγκλεισμός μου με έκανε να το επιθυμώ.Και όχι απλό μποτιλιάρισμα. Εκείνο το Ασιάτικο θέλω. Το άναρχο, με το καυσαέριο και την φασαρία. 

Ξέρω, θα πεις υπερβολές. Όχι δεν είναι.Οι άδειες πόλεις ,είναι πολεις φαντάσματα. Σαν ακούω τα τακούνια μου στους 'έρημους δρόμους αισθάνομαι πως  υποδύομαι πρωταγωνίστρα του Χίτσκοκ. 

Επιθύμησα χαμόγελα και τρανταχτά γέλια. Μην μου πεις πως μιλάνε τα μάτια. Γιατί εγώ βλέπω έντρομα μάτια,θλιμένα μάτια και βλέμματα συγκατάβασης. 

Μην διανοηθείς να με χαιρετήσεις με μπουνιά. Στάσου στο ύψος σου και έχε αξιοπρέπεια. Εγω δεν θέλω μια από τα ίδια. Κάνε ότι μπορείς στις διασωληνώσεις , δώσε δύναμη στους γιατρούς μας ..Δούλεψε! Φρόντισε τους αρρώστους, παρηγόρησε τους οικείους. Γίνε η συντροφιά στις ΜΕΘ. 

2021 πολλοί οι νεκροί που έγιναν αριθμοί. Θα μου απαντήσεις, και δικαίως, πως αριθμοί ήταν και οι νεκροί των τροχαίων στις Εθνικές. Μην αντιγυρίζεις τον λόγο. Και κάνε ότι σου λέω. 

Παρε τον χρόνο σου και για μετά από όλο αυτό. Γιατί εδω θα είσαι αγαπημένο μου έτος. Δώσε φως και όχι μαξιλάρι (ξέρεις εσύ) στους ανθρώπους που ναυάγησαν από την πανδημία. Δώσε ελπίδα, κίνητρα και χρήματα στις επιχειρήσεις να ξαναζεστάνουν τις μηχανές. Κάνε τα σπίτια να ελπίζουν. 

2021 δεν ξέρω για τους Άγγλους , τους Γάλλους και τους Πορτογάλους αλλά εμείς εδώ περάσαμε 10 πέτρινα χρόνια. Στεγνώσαμε. Και ήρθε τούτο το χειρότερο. Κάνε μας δυνατούς .Κάνε μας δημιουργικούς και αισιόδοξους. Να μπορέσουμε να χτίσουμε έναν κόσμο που θα μπορούμε να ζήσουμε και εμείς και τα παιδιά μας. 

2021 φόρεσε τσαρούχι και φουστανέλα αλλά μην μείνεις με αυτή τη κολεξιόν. Πρόσεχε τι θα δώσεις και τι θα αφήσεις για τους επόμενους και όχι για τους διοργανωτές.. Θυμάσαι εκείνο το ξαδελφάκι σου στους Ολυμπιακούς που μας άφησε απένταρους αλλά εθνικά υπερήφανους; Ε! δεν επαναλαμβάνεται αυτό!  Άσε που θα ονομάζεσαι έτος της ρεμούλας. Δεν το θες πίστεψέ με!

2021 μην γίνεις έτος ανάδελφο. Τα φοβάμαι αυτά τα έτη. Ούτε να ονομαστείς έτος καθοριστικό. Γίνε κάτι πιο μέτριο αλλά ουσιαστικό. Γίνε έτος γέφυρα. Να θυμίζεις το ΈΣΠΑ.Να είσαι πάντα αγαπητό. Με την ελπίδα ζωγραφισμένη παντού. Μπορείς; Για να σε δώ.

2021 εγώ το ρόδι το έσπασα. Και σε τραγούδησα. Σε θέλω ήρεμο και όχι με πολλές αναταράξεις. Πεθύμησα τις γαληνεμένες θάλασσες. 

Σε θέλω φίλο και όχι εχθρό. Για να μπορώ στον αποχωρισμό να σε θυμάμαι..Να σε τραγουδήσω. Να βγάλω φωτογραφία ωραία Και να σου γράψω το καλύτερο χρονογράφημα.