28 Μαΐ 2021

EMA: «Πράσινο φως» σε Pfizer για εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών

 

Την έγκριση του εμβολιασμού ανηλίκων από 12 έως 15 ετών με το σκεύασμα της Pfizer έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε tweet του ο EMA, η αρμόδια επιτροπή...

 «ενέκρινε την αίτηση για επέκταση της χρήσης του εμβολίου της Pfizer / BioNTech σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών».


EU Medicines Agency       @EMA_News  .  May 28, 2021

Watch live 🔴 

We are now starting the second regular press briefing on #COVID19 vaccines and treatments. 

Don’t miss our tweets during the press briefing. Follow #EMAPresser.

EU Medicines Agency

@EMA_News

EMA’s human medicines committee #CHMP has today approved an application to extend the use of the Pfizer/BioNTech #COVID19vaccine (Comirnaty) to include children aged 12 to 15. #EMAPresser

5:37 PM · May 28, 2021

302       See the latest COVID-19 information on Twitter


Παράλληλα, ο επικεφαλής της στρατηγικής εμβολιασμών του ΕΜΑ, Μάρκο Καβαλέρι δήλωσε, ότι σύμφωνα με τις δοκιμές που έγιναν, κανένα παιδί δεν εμφάνισε κορωνοϊό, ενώ και οι παρενέργειες που παρατηρήθηκαν, ήταν κοινές με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες που δέχτηκαν το σκεύασμα.

Σημειώνεται, ότι ο εμβολιασμός θα πραγματοποιείται σε δύο δόσεις όπως και στις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες.

Στη συνέχεια, ο Μ. Καβαλέρι έκανε γνωστό, πως τέσσερα αντιιικά φάρμακα μονοκλωνικών αντισωμάτων τελούν για την ώρα υπό αναθεώρηση από τον EMA. «Είμαστε σίγουροι, ότι ορισμένες από αυτές τις αναθεωρήσεις θα οδηγήσουν σε εξουσιοδοτημένες θεραπείες κατά της Covid έως το τρίτο ή τέταρτο τρίμηνο του 2021».

Γκ. Μαγιορκίνης: Αργεί ακόμη ο εμβολιασμός των παιδιών στην Ελλάδα

«Στην Ελλάδα, μέχρι στιγμής, τα παιδιά κάτω από 15 ετών δεν έχουν παίξει μεγάλο ρόλο στη μετάδοση» του κορωνοϊού, δήλωσε ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση, ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσει ο εμβολιασμών των παιδιών σύντομα, καθώς «δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη σε αυτή τη φάση».