28 Μαΐ 2021

Γ. Μαστέλλου: Έντρομη ζω απεχθείς εποχές του «αποφασίζουμε και διατάζουμε» και λέω "ΟΧΙ στην κατασκευή ΣΜΑ στον δήμο μας για την εξυπηρέτηση των 3 Δήμων".


 Aίσθηση έχει προκαλέσει η ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό της πρώην αντιδημάρχου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης  Γιόλας Μαστέλλου  σχετικά με το θέμα συζήτησης του δημοτικού συμβουλίου που αφορούσε την κατασκευή και  λειτουργία Σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στον δήμο μας, για την εξυπηρέτηση των 3 δήμων:


Σικυωνιων, Βελου Βοχας, Ξυλοκαστρου Ευρωστινης. 

Η κυρία Μαστέλλου υποστηρίζει πως: "Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ & ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ , ΧΩΡΙΣ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ. "

και προσθέτει σε ύφος ανάλογο των γεγονότων:

"Έντρομη ζω, απεχθείς εποχές του :  «αποφασίζουμε και διατάζουμε»

Η θέση μου για την  Μονομερή Απόφαση της Δημοτικης Αρχης για την Κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στα διοικητικά όρια του Δημου Ξυλοκαστρου Ευρωστινης, που θα εξυπηρετεί και τους δημους Σικυωνιων κ Βελου -Βοχας, είναι ξεκάθαρη :

*   ΟΧΙ στην κατασκευή ΣΜΑ στον δήμο μας για την εξυπηρέτηση των 3 Δήμων.

*   Ο Δήμος Ξυλοκαστρου-Ευρωστινης είναι ηδη  περιβαλλοντικά βεβαρυμμένος με τον ΧΥΤΑ. 

*   Ο Δήμος μας έχει εκπληρώσει στο μέγιστο τις υποχρεώσεις του με την κατασκευή του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΥ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ .

*   ΝΑΙ στην κατασκευή ΣΜΑ στα διοικητικά όρια των Δήμων Σικυωνιων , Βελου - Βοχας ως πλησιέστερων στον τελικό προορισμό των απορριμμάτων. 

*   ΝΑΙ στην λειτουργία ΚΙΝΗΤΗΣ μονάδας ΣΜΑ για την εξυπηρέτηση ΜΟΝΟ του Δημου Ξυλοκαστρου-Ευρωστινης, εφόσον αυτό κριθεί Περιβαλλοντικά ασφαλές."